• Štvrtý deň Zimnej ŠVP

          • Dnes sme mali náročný deň, všetci už lyžujú na veľkom svahu a vozia sa lanovkou, šikulky. Po obede sme navštívili miestnu farmu. Mali sme možnosť ochutnať výrobky z farmy. Dnes pojdeme skôr spinkať, zajtra nás čakaju preteky. Pozdravujeme všetkých doma.

          • Zimná ŠVP 2018 Novoť

          • Tak toto je naša partička prvákov až štvrtákov na zimnej ŠVP 2018

            Zimná ŠVP Novoť 2018

            V nedeľu 7.1.2018 po príchode do obce Novoť sme boli na krátkej prechádzke na farmu a po okolí. Zvieratká mali u detí úspech. Prasiatka, koníky, kozičky a somáriky ... nás privítali. Po prechádzke a po jedle sme si skontrolovali lyže a naučili sa ako sa máme správať na svahu. Pred spaním niektorým bolo smutno za maminou, ocinom aj si poplakali, ale teraz sme už pripravení raňajkovať. Už sa nevieme dočkať lyžovačky.V nedeľu 7.1.2018 po príchode do obce Novoť sme boli na krátkej prechádzke na farmu a po okolí. Zvieratká mali u detí úspech. Prasiatka, koníky, kozičky a somáriky ... nás privítali. Po prechádzke a po jedle sme si skontrolovali lyže a naučili sa ako sa máme správať na svahu. Pred spaním niektorým bolo smutno za maminou, ocinom aj si poplakali, ale teraz sme už pripravení raňajkovať. Už sa nevieme dočkať lyžovačky.

            Tak, už sme sa dnes lyžovali. Napriek nie najlepšiemu počasiu, stále poprchalo a teraz prší, úspešne sme zvládly prvé oblúky. Večer máme spoločenské hry a prednášky.

            Tretí deň a aj slniečko sa na nás konečne usmialo, lyžovalo sa výborne i keď bol svah trochu premrznutý. Vydržali sme na svahu od 9,46 hod do 14,30 hod. Naobedovali sme sa oddíchli a teraz sa ideme kúpať. Večer nás čaká vyhodnotenie a pozrieme sa na seba, ako sme lyžovali. 

          • NAJTRIEDA 1718

          • Vianočná výzdoba - 1. stupeň

            Milí žiaci!

            Aktuálna zdravotná situácia na 1. stupni sa stabilizovala a bacily sa podarilo šťastlivo poraziť! :) A tak v súboji o najkrajšiu zimnú výzdobu mohli prejaviť svoju šikovnosť a tvorivosť aj žiaci 1. až 4. ročníka. Všetky triedy sa naozaj snažili a určiť konečné poradie nebolo vôbec jednoduché. To, ako to nakoniec dopadlo, si pozrite v tabuľke.

            Ďakujeme všetkým za aktívnu účasť v súťaži!

          • NAJTRIEDA 1718

          • Vianočná výzdoba - 2. stupeň  viac

            Milí žiaci!

            V súťaži o najkrajšiu zimnú výzdobu ste sa skutočne posnažili. Preukázali ste svoju šikovnosť, dobré nápady, originálnosť a kreativitu. Tešíme sa, že naše triedy sú plné tradičných symbolov zimy a Vianoc. Určiť konečné poradie bola pre nás poriadna výzva. To, ako skončili triedy na 2. stupni, si pozrite v tabuľke. Keďže na 1. stupni šarapatili rôzne choroby, tak v duchu fair play súťaž pre triedy prvého až štvrtého ročníka vyhodnotíme v piatok 15.12.2017.

            Ďakujeme všetkým za aktívnu účasť v súťaži!

          • Mikuláš

          • 6.12.2017

            6. decembra navštívil našu školu Mikuláš, ktorého tradične sprevádzali anjeli a čertíci. Najväčšiu radosť z jeho návštevy mali žiaci na 1. stupni, aj keď niektorí sa čerta skutočne báli. Deti napokon vzácnej návšteve zaspievali a zarecitovali, za čo si vyslúžili sladkú odmenu.

          • MS vo florbale žien

          • 5.12.2017

            Naši šiestaci a piataci zúčastnili zápasu MS vo florbale žien medzi Poľskom a Estónskom, ktorý sa konal na ZŠ O. Nepelu. Vytvorili dobrú divácku kulisu a zároveň si utvrdili pravidlá florbalu, ktorý tak radi hrajú. 

          • Ešte raz na návšteve hasičskej stanice

          • Podarilo sa nám zrealizovať návštevu hasičskej stanice pre našich prvákov a druhákov. Aj táto exkurzia sa vydarila. Deti sa dozvedeli veľa informácií o náročnej, zodpovednej a nebezpečnej práci hasičov.

          • Projektová hodina prvouky

          • 3.12.2017

            Žiaci z 2. A si v skupinách pripravili projekt, ktorý bol zameraný na ročné obdobie. Rozdelili si úlohy, kto čo zabezpečí, prinesie a potom spoločne vytvárali pojmovú mapu k danému ročnému obdobiu. Na záver svoju prácu prezentovali pred celou triedou, a tak sa navzájom učili o ročných obdobiach. Táto aktivita, ktorá prebiehala na hodinách prvouky, sa deťom veľmi páčila, o čom svedčia aj ich vydarené práce.

          • NAJTRIEDA 1718

          • 30.11.2017

            Postup do Krajského kola vo florbale

            Milí žiaci!

            Máme za sebou súboj o bonusový bod  v súťaží fotografií na tému. „ Všetko, čo nás  baví.“. Aktivita zaujala, a najmä víťazná trieda na 2. stupni pristúpila k súťaži naozaj zodpovedne. V tabuľkách nájdete aktuálne poradie súťaže NAJTRIEDA 1718. Nezabudnite, že ďalšie body sa budú rozdávať už 8.12.2017 -  pri hodnotení vianočnej výzdoby tried.

            Ďakujeme všetkým priateľom a ich priateľom za aktívnu účasť v súťaži!

            Ešte jedna informácia z florbal. Naši chlapci postúpili do krajského kola tejto športovej súťaže. Gratulujeme a držíme palce v ďalších zápasoch.

          • Florbal

          • 23.11.2017

            Naši starší žiaci úspešne prešli predkolom okresného kola florbalu po výhrach nad ZŠ Odborárska a ZŠ Česká. Držíme palce v zápasoch o postup do krajského kola.

          • Návšteva hasičskej stanice

          • 23.11.2017

            Exkurzia Hasičskej stanice 3 - Nové Mesto sa začala ozajstnou sirénou a spúšťaním sa hasičov po tyčiach priamo do garáží. Potom sa žiaci zoznámili s hasičskou technikou, automobilmi a ďalším výstrojom. Zažili aj neplánový ostrý výjazd, pri ktorom sa hasičom podarilo opustiť stanicu do jednej minúty. Počas exkurzie odpovedali na množstvo zaujímavých otázok, boli veľmi milí a trpezliví. Ďakujeme, páni hasiči.......

          • BODY THE EXHIBITION

          • 15.11.2017

            Žiaci 9. ročníka odhalili  tajomstvo ľudského tela na BODY THE EXHIBITION. Výstava nás previedla  fascinujúcim svetom nášho tela a umožnila nahliadnuť na  detailný pohľad hlboko pod kožu od hlavy až k pätám. Priblížila nám, čo sa deje v tele pri pohybe, športe i odpočinku vďaka revolučnej metóde tzv. plastinácie.

          • Prednes nemeckej poézie a prózy

          • V utorok 21. novembra 2017 sa v Bratislave uskutočnila súťaž v prednese nemeckej poézie a prózy. Odborná porota hodnotila najmä výslovnosť, prejav a prednes.  Žiaci, ktorí sa len začínajú učiť nemecký jazyk, prezentovali svoje nadobudnuté vedomosti. Veľmi nás teší, že v prednese sa na vynikajúcom 2. mieste v kategórii I. stupňa umiestnili Samuel Hrašna, Lialiana GrznárováVeronika Rybárová. Žiaci za predvedené výkony získali pochvalu, diplomy a vecné ceny. Okrem ocenených prváčikov za vzornú reprezentáciu školy ďakujeme aj našim žiakom II. stupňa -  Patrikovi Hlavačkovi, Miroslavovi Marčíkovi, Letícii Šubovej, Monike Ralbovskej a Samuelovi Markócsymu.  Deti pripravovala Mgr. Jana Barboríková.

        • THE HEROES
          • THE HEROES

          • 21.11.2017

            Všetci obdivujeme hrdinov - športovcov, hercov, spevákov... - ľudí, ktorí sú nám známi, no vzdialení. Zabúdame však na reálnych hrdinov okolo nás - našich kamarátov, spolužiakov, susedov... A práve o nich bolo divadelné predstavenie v anglickom jazyku THE HEROES, ktorého sa zúčastnili najusilovnejší angličtinári 7. -  9. ročníka. V hre boli predstavení autentickí hrdinovia - finalisti ankety Detský čin roka, ktorí zachránili ľudský život alebo nezištne  pomohli rovesníkom. Porozumieť divadelnému predstaveniu, kde 95% hovoreného slova tvorila angličtina, bolo pre mnohých výzvou. Niektorí rozumeli viac, iní menej, no všetci pochopili posolstvo:  "V každom z nás sa skrýva hrdina, musíme len potlačiť strach ním byť."

          • NAJTRIEDA 1718

          • Milí žiaci!

            Tešíme sa, že bonusové body napokon neostali nepovšimnuté a do tabuľky Najtriedy 1718 si ich pripíše viacero tried. To, čo vás baví, si môžete prezrieť na  https://www.facebook.com/skolakalina.sk. POZOR!!! Ponúkame vám možnosť získať ešte – tretí - bonusový bod. Na uvedenom webe vyberte fotografie, ktoré sa vám páčia a dajte im svoj “like”. Fotka, ktorá ich bude mať najviac, vyhráva. Hlasovať môžete vy, ale aj vaši rodičia, súrodenci, kamaráti, a samozrejme, aj vaši učitelia. :-) Hlasy spočítame 30. novembra 2017.

            Na skrášlenie konca pracovného týždňa si učitelia 1. stupňa pre svojich žiakov zorganizovali súťaž Farebné tematické piatky. V tabuľke nájdete pridelené body po štyroch kolách. V súťažení sa pokračuje ďalej.

            Ďakujeme všetkým za aktívnu účasť v súťaži!

          • Knižný veľtrh Bibliotéka 2017

          • Začiatok novembra sa už tradične spája s výstavou kníh Bibliotéka, na ktorej sme ani tento rok nemohli chýbať. Vybraní siedmaci a ôsmaci mali možnosť nazrieť do vystavených literárnych diel, zahrať si spoločenské hry či zúčastniť sa pestrého sprievodného programu. Z Bibliotéky má radosť každý milovník kníh a my sa už teraz tešíme na jej ďalší ročník.

          • Beseda so spisovateľom

          • Zavítal k nám Martin Daniš autor knihy O chlapcovi, ktorý hľadal vôňu čokolády. Vyrozprával nám príbeh o malom mužíčkovi, ktorý na našej Zemi hľadal krásnu vôňu čokolády. Jeho rozhodnutie spustí lavínu neuveriteľných udalosti. Naši žiaci 1.a 2.ročníka sa pomocou hry dostali priamo do deja príbehu.

        • NAJTRIEDA 1718
          • NAJTRIEDA 1718

          • Milí žiaci!

            Tohtoročná jeseň bola naozaj pekná, a preto sa tešíme, že sme si jej čaro preniesli aj do našich tried. Vaše výtvory boli pestré, nápadité, niektoré aj strašidelné. Výsledné poradie tried nájdete v tabuľkách. Nebolo vôbec jednoduché ho určiť, preto je škoda, že ste viacerí nezabojovali aj o bonusové body. Tie získala len jedna trieda, ktorá poslala dve fotografie a zároveň dodržala stanovenú tému. Dáme vám však dodatočnú možnosť tieto body ešte získať. Zapojte sa do našej fotografickej súťaže a do 10. 11. 2017 na adresu m.smoleniak@skolakalina.sk pošlite za triedu dve fotografie na tému. „ Všetko, čo nás  baví.“

            Ďakujeme všetkým za aktívnu účasť v súťaži!

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Kalinčiakova 12
      • Sekretariát: Marta Boudná 0904 59 33 57 Zástupca : Mgr. Renáta Fenclová 0949 187 773 Mgr. Miloš Smoleniak 0911 978 881 Riaditeľ: Dušan Noga 0903 889 363 Jedáleň: Jana Havránková 0904 67 68 95 Materská škola: Zuzana Sadovská 0911 978 876 Školský klub detí (ŠKD): Petra Zemancová 0948 162 754
      • Kalinčiakova 12 83104 Bratislava Slovakia
      • 50409964
      • 2120330410
    • Prihlásenie