• Vážený pedagogický zbor, vážení rodičia a milí žiaci!
          • Vážený pedagogický zbor, vážení rodičia a milí žiaci!

          •  

            Počnúc dnešným dňom sa končí čas oddychu a vystrieda ho pracovné tempo nového školského roka. Dúfam, že ste si všetci dobre oddýchli od školských povinností, načerpali nové sily a najmä fyzickú a psychickú pohodu pre jeho úspešné a bezproblémové zvládnutie. Dovoľte mi krátko sa prihovoriť jednotlivým skupinám, ktorých vzájomná spolupráca je predpokladom fungovania dobrej školy.

            Vážení rodičia, od učiteľov očakávate profesionálny prístup k práci a od školy kvalitnú výchovno-vzdelávaciu činnosť. Som presvedčený o tom, že máme rovnaký zámer, ktorý je možné docieliť cestou dobrej komunikácie a vzájomnej spolupráce, na ktorú sa všetci tešíme.

            Milí žiaci, Vás chcem uistiť, že my, učitelia, urobíme všetko preto, aby ste dostali nielen kvalitné základné vzdelanie, ale aby ste s radosťou otvárali dvere našej školy a boli hrdí na to, že ste žiakmi práve tu. Našim deviatakom prajem úspešne zvládnutie ich záverečného ročníka a testovania T9. Spravte maximum preto, aby boli Vaši učitelia, Vaši rodičia, ale predovšetkým vy sami pri prezeraní svojich dosiahnutých výsledkov na seba hrdí. Osobitne u nás vítam našich prváčikov, ktorí sa po prvýkrát posadia do školských lavíc. Tento školský rok bude pre Vás rokom mnohých zmien, preto sa my všetci posnažíme pomáhať Vám pri riešení Vašich detských problémov a starostí.

            Vážený pedagogický zbor, milé kolegyne, kolegovia, do Vašej náročnej a zodpovednej, no zároveň vznešenej a krásnej práce Vám prajem veľa chuti a pozitívnej energie, množstvo pedagogického taktu a odpovedí na zvedavé otázky Vašich žiakov.

            Prajem Vám všetkým úspešný školský rok 2016/2017.

            Dušan Noga, riaditeľ školy

        • Informácie k začiatku školského roka 2016/2017
          • Informácie k začiatku školského roka 2016/2017

          • Vyučovanie

            Školský rok sa začína v pondelok 5. septembra 2016.

            Naši nováčikovia - prváci -  sa stretnú o 9.00 v školskej jedálni. Potom sa deti presunú do svojich tried, kde sa zdržia do 10.00. Počas celého prvého dňa ich môžu sprevádzať rodičia.

            Ostatní žiaci sa stretávajú o 9.00 v triedach a ich program sa končí o 12.00.

            V súvislosti s prechodom na elektronické sledovanie dochádzky je potrebné, aby žiaci vlastnili elektronický čip. Žiaci, ktorí sa stravujú v školskej jedálni, využijú čip, ktorý používajú na výdaj obeda. Všetci ostatní žiaci si zakúpia čip v hodnote 5€ v škole. Registráciu všetkých žiakov ( aj tých, čo už vlastnia čip ) do systému budeme realizovať 5.- 6.9.2016. Prosíme rodičov žiakov, ktorí nemajú čip, aby dali deťom peniaze na jeho zakúpenie. Peniažky budú zbierať triedni učitelia.

            Školská jedáleň

            Školská jedáleň bude 5.9.2016 podávať obedy v čase od 11.00 do 13.00. Pre vydanie obeda je potrebné uhradiť stravné a priniesť doklad o zaplatení do 5.9. 2016, najneskôr do 8.00. V opačnom prípade dieťaťu obed nebude vydaný. Bližšie informácie môžete získať na telefónnom čísle 02/ 44 37 28 30 alebo na mailovej adrese jana.hav@centrum.sk.

            ŠKD

            Školský klub detí bude pracovať v normálnom režime od 6.30 do 17.30.

            Dušan Noga, riaditeľ školy

        • Prázniny sa začali!  :)
          • Prázniny sa začali! :)

          • Vážení rodičia a milí žiaci,

            dovoľte mi poďakovať vám za spoluprácu v školskom roku 2015/2016. Verím, že väčšina z vás dosiahla ciele /známky/, ako ste si želali a zaslúžili. Tým ostatným chcem zaželať, aby ten nasledujúci školský rok bol úspešnejší.

            Súčasne vám oznamujem, že stránkové hodiny počas prázdnin budú každú stredu od 9.00 do 12.00 hod. V priebehu prázdnin vám pošleme mail s informáciami o nástupe do nového školského roka. Tieto informácie budú zverejnené aj na našej webovej stránke.

            Záverom mi dovoľte úprimne zaželať vám pekné leto, oddych a optimizmus.

            S pozdravom

            Dušan Noga, riaditeľ školy

        • Orientačný beh 2016
          • Orientačný beh 2016

          • V rámci účelového cvičenia na Partizánskej lúke triedy súťažili v orientačnom behu. Súťaž bola spojená so získavaním informácií na náučnom chodníku a preverovaním vedomostí z histórie a geografie Slovenska. Výsledné poradie tried bolo nasledovné:

            1.miesto - 7.B, 2.miesto - 9.B, 3.miesto - 8.C, 4.miesto - 6.ABC, 5.miesto - 5.AC, 6.miesto - 7.AC, 7.miesto - 8.AB, 8.miesto - 5.AB.

            Víťazom gratulujeme a všetkým zúčastneným ďakujeme za prejavené úsilie a bojovnosť.

        • Biologická olympiáda
          • Biologická olympiáda

          • Gratulujeme Lukášovi Bachovi zo 6.ABC,

             

            úspešnému riešiteľovi v obvodnom kole Biologickej olympiády kategória D.

             

            Prajeme veľa úspechov vo vedomostných súťažiach.

             

        • Finále Coca-Cola Cup
          • Finále Coca-Cola Cup

          • Naši žiaci nás úspešne reprezentovali vo finále podujatia Coca-Cola Cup 2016 v Olomouci. Štyri najlepšie školské družstvá z Českej republiky a Slovenska súťažili o zájazd na ME do Francúzska. Chlapci ZŠ Kalinčiakova vybojovali krásne bronzové medaily. Najlepším hráčom turnaja sa stal Nicolas Pochylý.

            Zostava:
            Patrik Markovič, Juraj Gbelec, Tomáš Hrebeň, Jakub Kaňovič, Samuel Korenačka, Marko Mifkovič, Filip Rácz,  Nicolas Pochylý, David Strelec, Samuel Baláž, Lukáš Tvaroh, Peter Polakovič, Samuel Cerula, Erik Fülöp a Jakub Crocker. Tréner: Mgr. Mário Rovenský

            Naše výsledky:
            ZŠ Kalinčiakova - ZŠ Školská, Žilina 0:2 (0:1) /o postup do finále/

            ZŠ Kalinčiakova - ZŠ Pardubice 1:0 (1:0) gól Jakub Káňovič /zápas o 3. miesto /

        • KRIMICHÉMIA
          • KRIMICHÉMIA

          • Žiaci Vivien Páj z 9.AC a Dávid Páj z 8.AB sa v druhom polroku školského roka zapojili do projektu KRIMICHÉMIA spoločnosti Slovnaft a SOŠ chemickej vo Vlčom hrdle. Riešili kriminálny prípad pod názvom PETROLITH - zúčastnili sa prípravného pojednávania, laboratórnych prác na SOŠ chemickej, následne analyzovali vzorky aj na škole a taktiež sa zúčastnili finálneho súdneho pojednávania v priestoroch spoločnosti Slovnaft, kde prezentovali výsledky svojho kriminálneho vyšetrovania. Za ich snahu im bola odmenou exkurzia v spoločnosti Slovnaft.

        • NeODPADni z ODPADOV :)
          • NeODPADni z ODPADOV :)

          • Návšteva májového Ekotopfilmu mala svoje pokračovanie. Žiaci 6.ABC a 7.AC si do areálu našej školy zasadili stromčeky, ktoré na festivale dostali. Pod vedením p.uč. Bukovenovej sa taktiež zapojili do vedomostnej súťaže a podarilo sa im získať softvér pre interaktívnu tabuľu NeODPADni z ODPADOV. Ten im osobne priniesol a predstavil enviromentálny nadšenec – p. Popovič. Veríme, že softvér bude pre všetkých žiakov našej školy vhodnou pomôckou, aj vďaka ktorej sa naučia ekologicky myslieť a konať.  wink

        • Carnuntum
          • Carnuntum

          • 6.ABC a časť deviatakov má za sebou svoj koncoročný výlet. Cieľovou destináciou sa im stalo rakúske mestečko Carnuntum. Na začiatku si žiaci z vyhliadkového vrchu Braunsberg z vtáčej perspektívy prezreli pohraničnú oblasť Hainburg a jeho okolie. Potom nasledovali prehliadky  historických miest Bad- Deutch-Altenburg a Koloseum. Najviac času deti strávili v samotnej obci  Petronell-Carnuntum, kde videli pozostatky rímskeho mesta a dozvedeli sa množstvo informácií o  živote v ňom. Na spiatočnej ceste nemohla chýbať sladká zastávka v čokoládovni v Kittsee.

        • Atletika - krajské kolo
          • Atletika - krajské kolo

          • Družstvo chlapcov nás úspešne reprezentovalo v krajskom kole v atletike, keď v konkurencii atletických škôl obsadilo vynikajúce 3. miesto. Nestratili sme sa ani v individuálnych disciplínach. Kristián Mihálek v behu na 60m, Jakub Kaňovič v behu na 300m a taktiež štafeta zhodne obsadili 2. miesto. Naša jediná zástupkyňa v kategórii dievčat Lea Belošicová skončila v skoku do výšky na peknom 5. mieste.  

            Všetkým účastníkom gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu.

            Chlapci: Patrik Markovič, Nicolas Pochylý, Jakub Kaňovič, Kristián Mihálek, Lukáš Juráš, Richard Deák, Filip Uhrík, Peter Polakovič, Samuel Baláž, Denis Vančo a Samuel Korenačka

        • JEDNOTA FUTBAL CUP - postup do slovenského finále
          • JEDNOTA FUTBAL CUP - postup do slovenského finále

          • Naše dievčatá napodobnili družstvo chlapcov a v školskej súťaži  JEDNOTA FUTBAL CUP postúpili do celoslovenského finále,  ktoré sa bude hrať 15.6.2016 v Michalovciach. O svojom postupe rozhodli v krajskom kole, v ktorom porazili ZŠ Komenského z Bernolákova a ZŠ Tilgnerovu z Bratislavy. Gratulujeme a držíme palce vo finále!

            Postup vybojovali: Alena Balážová, Vanessa Balážová, Lea Belošicová, Karolína Srnková, Megan Ruseva, Samantha Prachařová, Daniela Hriňaková a Sandra Dhrif. Tréner: Mgr. Mário Rovenský

            Výsledky:

            ZŠ Kalinčiakova - ZŠ Tilgnerova 3:0 ( 2:0); Srnková (2) a Balážová Vanessa
            ZŠ Kalinčiakova - ZŠ Komenského 4:2 (0:2); Srnková (3), Ruseva

        • Coca-Cola Cup - postup do česko-slovenského finále
          • Coca-Cola Cup - postup do česko-slovenského finále

          • Našim žiakom sa podaril fantastický úspech. V školskej futbalovej súťaži Coca-Cola Cup, kde bolo prihlásených približne 700 škôl z celého Slovenska, postúpili do česko-slovenského finále, ktoré sa bude hrať 15. júna 2016 v Olomouci.

            Postup si vybojovali v Nitre, kde sa ako víťazi Bratislavského kraja stretli so školami ZŠ Tulipánová, Nitra, ZŠ Kornela Maru, Trnava  a ZŠ Myjavská, Myjava. O vyrovnanosti turnaja svedčí, že tri družstvá mali rovnaký počet bodov. O našom postupe rozhodol vyšší počet strelených gólov. Chlapcom srdečne gratulujeme a veríme im aj v Olomouci vo veľkom česko-slovenskom finále.

            Výsledky:
            ZŠ Kalinčiakova - ZŠ Kornela Maru Trnava 3:0
            ZŠ Kalinčiakova - ZŠ Myjavská Myjava 1:1
            ZŠ Kalinčiakova - ZŠ Tulipánová Nitra 1:1.
            Naše góly strelili: Mihálek a Polakovič.

            Reprezentovali nás: Patrik Markovič, Juraj Gbelec, Jakub Kaňovič, Tomáš Hrebeň,  Filip Rácz, Samuel Cerula, Nicolas Pochylý, Lukáš Tvaroh, David Strelec, Marko Mifkovič,  Samuel Baláž, Samuel Korenačka, Kristián Mihálek, Peter Polakovič a Erik Fülöp.

            Tréner: Mgr. Mário Rovenský.

          • MDD - súťaž o najšportovejšiu triedu

          • V rámci MDD sa triedy zapojili do športového dopoludnia. Konečné poradie je v tabuľke, pochvala však patrí všetkým zúčastneným žiakom za naozaj veľkú snahu a bojovnosť.

        • MsSR vo florbale žiakov ZŠ
          • MsSR vo florbale žiakov ZŠ

          • Naši chalani sa po ročnej odmlke zúčastnili Majstrovstiev Slovenska vo florbale základných škôl. Vo svojej skupine porazili Komárno 4:1, remizovali s neskorším víťazom z Trenčína 2:2 a tesne podľahli Skalici 2:1. V súboji o konečné umiestnenie zvíťazili nad Lipanmi 8:0 a obsadili tak pekné 5. miesto. Chlapcom gratulujeme a ďakujeme za naozaj vzornú reprezentáciu školy po športovej aj spoločenskej stránke.

          • Food Kalina Day 2016

          • 26. 5. 2016 sme zorganizovali 2. ročník školského projektu pod názvom Food Kalina Day. Cieľom akcie je naučiť deti pripraviť si zdravú desiatu. Naši žiaci k tejto úlohe pristúpili naozaj zodpovedne a so svojimi triednymi učiteľmi sa do prípravy zapojili s veľkým zápalom. Hromadne umývali, krájali, strúhali, miešali, dochucovali, natierali, servírovali a degustovali.
            Všetky výsledné produkty výborne chutili, skvele vyzerali, boli zdravé, výživné a kaloricky vyvážené. Porota nemala vôbec ľahké vybrať najlepšiu trojicu. Poradie na prvých troch miestach je nasledovné: 1. miesto – 9.B, 2. miesto – 6.ABC a delené 3. miesto – 9.AC a 5.AB. Za predvedenú snahu však patrí pochvala a uznanie všetkým triedam. Veď posúďte sami!

             

        • Okresné kolo v atletike
          • Okresné kolo v atletike

          • Naše družstvá nás úspešne reprezentovali v okresnom kole v atletike. Chlapci sa stali celkovými víťazmi a budú našu školu reprezentovať v krajskom kole. Dievčatá obsadili vynikajúce 3. miesto. Všetkým účastníkom gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu.

            Chlapci: Patrik Markovič, Nicolas Pochylý, Jakub Kaňovič, Kristián Mihálek, Lukáš Juráš, Richard Deák, Filip Uhrík, Peter Polakovič.

            Dievčatá: Lea Belošicová, Alena Balážová, Sofia Ifailová, Karin Kočanová, Vivien Páj, Amanda Prachařová, Samantha Prachařová.

        • EKOTOPFILM
          • EKOTOPFILM

          • 7.AC a 6. ABC sa zúčastnili tradičného medzinárodného filmového festivalu – EKOTOPFILM. Žiaci si pozreli sériu krátkych
            dokumentárnych filmov, kde sa problematika životného prostredia prezentovala z rôznych uhlov pohľadu. Po nich nasledovala
            krátka diskusia s predstaviteľmi enviromentálnych organizácií. Pri odchode dostala každá trieda jeden stromček, ktorý si deti
            zasadia v areáli školy a budú sa oň starať. Síce malým, ale dôležitým krokom tak prispejú ku skrášleniu prostredia, v ktorom 
            trávia svoj čas.

            ZZ

        • Coca Cola CUP 2016 - krajské kolo
          • Coca Cola CUP 2016 - krajské kolo

          • Dňa 16.5.2016 sa na  ihrisku NMŠK Tomášikova ul. odohralo finále Bratislavského kraja, ktorého hostiteľom bola ZŠ Kalinčiakova 12. Naši žiaci turnaj vyhrali a postúpili do ďalšieho kola Coca-Cola Cup 2016. Chalanom srdečne gratulujeme a držíme im palce v ďalšom kole.

            Reprezentovali nás: 
            Patrik Markovič, Juraj Gbelec, Jakub Kaňovič, Tomáš Hrebeň, Filip Rácz, Samuel Cerula, Nicolas Pochylý, Lukáš Tvaroh, David Strelec, Samuel Korenačka, Marko Mifkovič, Peter Polakovič, Erik Fulop a Kristián Mihálek. 

            Tréner: Mário Rovenský.

            Výsledky:
            ZŠ Kalinčiakova - SŠ Tilgnerova 3:0
            ZŠ Kalinčiakova - ZŠ Lozorno 5:0
            ZŠ Kalinčiakova - ZŠ J.G.Tajpvského Senec 4:0
            Góly: Pochylý 4, Tvaroh 2, Mifkovič, Mihálek 2.

        • 1.miesto v krajskom kole
          • 1.miesto v krajskom kole

          • Po roku sa našim chalanom podarilo znova postúpiť na Majstrovstvá Slovenska vo florbale. Cenný postup si vybojovali v krajskom kole, ktoré sa konalo v športovej hale Elán. Naše družstvo odohralo turnaj bez straty bodu. Gratulujeme a držíme palce!

            Naša zostava: Juraj Adamovič, Richard Deák, Marián Koza, Roman Sabo, Denis Vančo, Lukáš Juráš, Nicolas Pochylý, Samuel Baláž, Michal Jasenec, Marko Ejem a Lukáš Miklovič.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Kalinčiakova 12
      • Sekretariát: Marta Boudná 0904 59 33 57 Zástupca : Mgr. Renáta Fenclová 0949 187 773 Mgr. Miloš Smoleniak 0911 978 881 Riaditeľ: Dušan Noga 0903 889 363 Jedáleň: Jana Havránková 0904 67 68 95 Materská škola: Zuzana Sadovská 0911 978 876 Školský klub detí (ŠKD): Petra Zemancová 0948 162 754
      • Kalinčiakova 12 83104 Bratislava Slovakia
      • 50409964
      • 2120330410
    • Prihlásenie