• 🧭Účelové cvičenie🏃‍♀️🏀

          •        Už je tradíciou, že školský rok na 2. stupni začíname účelovým cvičením. Počas tejto akcie  mali žiaci možnosť zapojiť sa do rôznych pohybových a 🧠vedomostných aktivít a vyskúšali si svoje zručnosti v oblasti prvej pomoci pod dohľadom profesionálov🚑 Veríme, že takáto skúsenosť prispela k zvýšeniu praktických zručností a tímového ducha medzi žiakmi.

            Táto udalosť je zároveň aj prvou aktivitou, ktorá sa stáva súčasťou našej celoročnej súťaže Najtrieda 2024/2025. Koľko bodov ste za ňu získali, zistíte v tabuľke. 

            Všetkým triedam držíme palce👍 a tešíme sa na ďalšie akcie. Nebudeme len športovať, ale pokúsime sa zobudiť váš potenciál a kreativitu aj v rôznych iných oblastiach.

          • Rodičovské združenie

          • Vážení rodičia, pozývame Vás na rodičovské združenie ( ZRŠ ), ktoré sa uskutoční v pondelok 9.9.2024 o 17.00 hod. Vaša účasť na ňom je nutná - aktuálne informácie, administrácia, vzdelávacie poukazy. Zároveň prebehne voľba zástupcov rodičov žiakov ZŠ do Rady školy. V prípade, že niekto z Vás má záujem kandidovať, oznámte, prosím, túto informáciu najneskôr do piatku 6.9.2024 do 12:00 prostredníctvom Edupage riaditeľovi alebo zástupcovi školy. V prílohe nájdete skrátenú verziu Volebného poriadku volieb do RŠ.

            Ďakujem za spoluprácu.

            Dušan Noga, riaditeľ školy

            2024_september_Volebny_poriadok.pdf

          • Vážený pedagogický zbor, vážení rodičia a milí žiaci!

          • Máme tu opäť september s tým sa už neodmysliteľne spája začiatok nového školského roka. Verím, že ste si počas prázdnin dobre oddýchli, navštívili zaujímavé miesta a načerpali veľa nových síl a energie.  Dovoľte mi, aby som sa Vám z pozície riaditeľa školy niekoľkými vetami prihovoril.

            Nový školský rok zvykne so sebou prinášať  zmeny či inovácie. K tomu, aby sa človek niekde cítil dobre, je potrebné aj pekné a estetické prostredie. Cez prázdniny preto v našej škole prebehla rozsiahla rekonštrukcia toaliet a stále pokračuje obnova telocvične. Verím, že z vynovených priestorov sa všetci tešíme, ale nezabudnite na to, milí žiaci, že aj vy veľkou mierou zodpovedáte za to, ako naša škola vyzerá. Dbajte na pekné, čisté a kultúrne prostredie, aby sme sa v našich triedach, chodbách, učebniach, ale aj  na toaletách, v telocvični a šatniach či v jedálni cítili všetci naozaj komfortne. Okrem príjemného vonkajšieho prostredia je pre nás nesmierne dôležité, aby sa v škole cítil dobre a bezpečne každý jeden z vás. Aj preto sa so svojimi triednymi učiteľmi budete 1x do týždňa stretávať na tzv. Ranných kruhoch, kde bude väčší priestor sa porozprávať, zdieľať svoje emócie či riešiť prípadné problémy, ktoré Vás trápia.

            V rámci tohto môjho príhovoru chcem ešte raz špeciálne privítať našich najmladších žiakov, pre ktorých je dnešný deň naozaj výnimočný. Milí prváčikovia, verím, že do našej školy budete denne chodiť s radosťou a nadšením. Som presvedčený, že s  pomocou Vašich pani učiteliek sa bez problémov popasujete s písmenkami či prvými matematickými úlohami. Veľa radosti určite zažijete pri mnohých športových  aktivitách, ktoré na Vás počas roka čakajú a na ktoré sa určite všetci tešíte. A kým si po Vás prídu Vaši rodičia, množstvo zážitkov a aktivít má pre Vás pripravený aj Školský klub detí.

            Na opačnom póle ako naši prváčikovia sú naši najstarší žiaci. Milí deviataci,  vy sami viete, že tento školský rok bude pre Vás nesmierne dôležitý,  keďže v ňom budete rozhodovať o svojej budúcnosti. Využite všetok svoj potenciál, ktorý máte, aby ste úspešne zvládli skúšky, ktoré sú pred Vami. Zvážte svoje reálne možnosti a nechajte si poradiť a pomôcť od našich učiteľov, ktorí Vám budú počas celej tejto neľahkej cesty oporou a povzbudením. Od vás, ako najstarších žiakov, očakávame aj to, že budete svojím príkladným správaním a konaním pozitívnym vzorom pre svojich mladších spolužiakov. Držíme Vám vo všetkých týchto výzvach palce!

            Milí žiaci, v škole trávite veľkú časť dňa. Je jasné, že sa v nej  dá zažiť aj veľa zábavy, nadviazať nové kontakty či priateľstvá. Ale v prvom rade škola vždy ostane vzdelávacou inštitúciou s cieľom čo najlepšie Vás pripraviť na ďalší život. Využite preto čas strávený v nej predovšetkým  na vlastné vzdelávanie, získavanie nových vedomostí či praktických skúseností. Vaším cieľom by malo byť postupné zlepšovanie a  cieľavedomé napredovanie. Aj chyby, omyly či pády nás všetkých posúvajú vpred.  V nasledujúcich mesiacoch sa pokúste pracovať  na sebe tak, aby boli na Vás hrdí Vaši rodičia a učitelia, ale predovšetkým, aby ste boli so sebou spokojní vy sami.

            Milí rodičia,  sme radi, že ste Vaše deti zverili práve nám a našej škole. Určite pre nich  chcete získať len to najlepšie vzdelanie. Pomôžte nám pri splnení tejto Vašej požiadavky.   Vytvorte Vašim deťom podnetné domáce prostredie, venujte im svoj čas, majte od nich realistické očakávania. Sme otvorení vzájomnej a konštruktívnej spolupráci a komunikácii s Vami. Tešíme sa na Vašu celoročnú spoluprácu a spolupodieľanie sa na fungovaní našej školy.

            Vážené kolegyne, vážení kolegovia,  vy všetci ste odborníci vo svojich oblastiach. Preto Vám do  ďalšieho školského roku želám hlavne pevné zdravie, veľa  trpezlivosti a empatie pri zvládaní náročných či kritických situácií a mnoho tvorivých nápadov vo Vašej práci.

            Prajem Vám všetkým úspešný školský rok 2024/2025.

            Dušan Noga, riaditeľ školy

             

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Kalinčiakova 12
        • Sekretariát:
          Marta Boudná 0904 59 33 57
          Zástupca :
          Mgr. Renáta Fenclová 0949 187 773
          Mgr. Miloš Smoleniak 0911 978 881
          Riaditeľ:
          Dušan Noga 0903 889 363
          Jedáleň:
          Jana Havránková 0904 67 68 95
          Materská škola:
          Zuzana Sadovská 0911 978 876
          Školský klub detí (ŠKD):
          Petra Zemancová 0948 162 754
        • Kalinčiakova 12
          83104 Bratislava
          Slovakia
        • 50409964
        • 2120330410
      • Prihlásenie