• Vážený pedagogický zbor, vážení rodičia a milí žiaci!
          • Vážený pedagogický zbor, vážení rodičia a milí žiaci!

          • Máme tu opäť september a k nemu už neodmysliteľne patrí začiatok nového školského roka. Verím, že ste si počas prázdnin dobre oddýchli, navštívili zaujímavé miesta a načerpali ste veľa nových síl a pozitívnej energie. Dovoľte mi, aby som sa Vám z pozície riaditeľa školy niekoľkými vetami prihovoril.

            Na začiatok chcem srdečne privítať našich najmladších žiakov, pre ktorých je dnešný deň naozaj výnimočný. Milí prváčikovia, verím, že do našej školy budete denne chodiť s radosťou a nadšením. Som presvedčený, že s  pomocou Vašich pani učiteliek sa bez problémov popasujete s písmenkami či prvými matematickými úlohami. Veľa radosti určite zažijete pri mnohých športových  aktivitách, ktoré na Vás počas roka čakajú a na ktoré sa určite všetci tešíte.

            Nedá mi tiež osobitne nespomenúť aj našich najstarších žiakov. Milí deviataci, tento školský rok bude pre Vás nesmierne dôležitý, keďže budete rozhodovať o svojej budúcnosti. Využite všetok svoj potenciál, ktorý máte, aby ste úspešne zvládli skúšky, ktoré sú pred Vami. Naši učitelia Vám budú počas celej tejto neľahkej cesty oporou a povzbudením.

            Milí žiaci, v škole trávite veľkú časť dňa. Využite tento čas na vlastné vzdelávanie, získavanie nových vedomostí či praktických skúseností. Každý z Vás vyniká v nejakej oblasti, každého baví niečo iné. Ste rôzni a máte aj rozličné limity. Vaším cieľom by malo byť ich posúvanie a postupné prekonávanie. Nikto nie je dokonalý a neomylný – práve preto sú aj na ceruzkách gumy. Nie je hanbou pomýliť sa, urobiť chybu, nevedieť. Hanbou je nepočúvať, ignorovať, nepracovať na sebe. Preto v nasledujúcich týždňoch a mesiacoch zapracujte na sebe tak, aby boli na Vás hrdí Vaši rodičia a učitelia, ale predovšetkým, aby ste boli so sebou spokojní vy sami.

            Milí rodičia, pre Vaše deti chcete získať len to najlepšie vzdelanie. Podporujte, prosím, snahu našich učiteľov na splnenie tejto požiadavky. Vytvorte svojim deťom podnetné domáce prostredie, venujte im svoj čas, majte od nich realistické očakávania. Sme otvorení vzájomnej a konštruktívnej spolupráci a komunikácii s Vami. Naším spoločným cieľom nepochybne je, aby naša škola bola modernou a úspešnou výchovno-vzdelávacou inštitúciou s dobre fungujúcimi pravidlami a neustále priaznivou atmosferou.

            Vážené kolegyne, vážení kolegovia,  vy všetci ste odborníci vo svojich oblastiach. Preto Vám do  ďalšieho školského roku želám hlavne pevné zdravie, veľa  trpezlivosti a empatie pri zvládaní náročných či kritických situácií a mnoho tvorivých nápadov vo Vašej práci.

            Prajem Vám všetkým úspešný školský rok 2018/2019.

            Dušan Noga, riaditeľ školy

        • Začiatok školského roka 2018/2019
          • Začiatok školského roka 2018/2019

          • Školský rok sa začína v pondelok 3. septembra 2018.

            Naši nováčikovia - prváci -  sa stretnú o 9.00 v školskej jedálni. Potom sa deti presunú do svojich tried, kde sa zdržia do 10.00. Počas celého prvého dňa ich môžu sprevádzať rodičia.

            Ostatní žiaci sa stretávajú o 9.00 vo svojich triedach. Triedy 2. stupňa majú program do 11.00 a triedy 1. stupňa do 11.30. Žiaci budú dostávať učebnice, preto je nutné, aby si priniesli školské tašky.

            V súvislosti s elektronickou evidenciou dochádzky je nevyhnutné, aby aj noví žiaci vlastnili elektronický čip. Na jeho zapožičanie je potrebná záloha v hodnote 5€. Informácie získajú u triednych učiteľov.

            ŠKD

            Školský klub detí pracuje v bežnom režime od 6.30 do 17.30.

            Školská jedáleň

            Školská jedáleň bude 3.9.2018 vydávať obedy v čase od 11.00 do 13.00. Pre vydanie obeda je nutné uhradiť stravné a priniesť doklad o zaplatení do 3.9. 2018, najneskôr do 8.00. V opačnom prípade dieťaťu obed nebude vydaný. Bližšie informácie môžete získať na telefónnom čísle 02/ 44 37 28 30 alebo na mailovej adrese jana.hav@centrum.sk.

          • Vážení rodičia a milí žiaci!

          • Tento školský rok je úspešne za nami. Verím, že väčšina žiakov počas neho dosiahla želané a zaslúžené výsledky. Novou príležitosťou na ďalšie zlepšovanie bude pre všetkých nasledujúci školský rok.

            Súčasne Vám oznamujem, že stránkové hodiny počas prázdnin budú každú stredu od 9.00 do 12.00 hod. V priebehu prázdnin Vám pošleme mail s informáciami o nástupe do nového školského roka. Tieto informácie budú zverejnené aj na našej webovej stránke.

            Pri tejto príležitosti Vám posielam link na 2. číslo školského časopisu KALINA č.2 2017/2018, v ktorom sa okrem iného dozviete veľa informácií o živote našej školy.

            Záverom mi dovoľte poďakovať Vám za spoluprácu v školskom roku 2017/2018 a zaželať Vám pekné leto, veľa oddychu a nových zážitkov.

            Dušan Noga, riaditeľ školy

          • Vláčikom po Bratislave

          • 27.6.2018

            Žiaci prvého stupňa si vláčikom Prešporáčikom urobili krátky výlet po Bratislave. Dozvedeli sa, aké obchody v minulosti tvorili Obchodnú ulicu, prečo sa Palisády volajú Palisády a prečo sa o Bratislavskom hrade hovorí ako o stolčeku. :)

          • Rozlúčka predškolákov

          • 25.6.2018

            Tento týždeň sa lúčili so škôlkou naši predškoláci. Osobne im prišiel zaželať veľa úspechov starosta mestskej časti Bratislava - Nové Mesto, Mgr. Rudolf Kusý. Prajeme im úspešný a bezproblémový prechod do prvej triedy.

        • EXKURZIA V AVE SLOVENSKO
          • EXKURZIA V AVE SLOVENSKO

          • Dnes sa trieda 7.AC zúčastnila exkurzie v spoločnosti AVE Slovensko, ktorá sa zaoberá nakladaním s  odpadom v strednej a východnej Európe. Žiakov sprevádzal generálny riaditeľ spoločnosti RNDr. Peter Krasnec, PhD., MBA, ktorý im veľmi pútavým, ale aj vtipným spôsobom priblížil proces zberu, odvozu a triedenia odpadu. Deti sa dozvedeli, že na Slovensku každý z nás ročne vyprodukuje približne 340 kg odpadu, čo je v porovnaní s bohatšími krajinami málo (napr. v susednom Rakúsku je to  800 kg), no na druhej strane separujeme len 15% z tohto množstva. Okrem prednášky si žiaci pozreli aj proces zaobchádzania s odpadom a na záver boli odmenené milými darčekmi. Veríme, že aj takýmto spôsobom vychováme z detí uvedomelých občanov, ktorým bude záležať na tom, aby naša krajina bola krajšia, čistejšia a v neposlednom rade i bohatšia.

          • OTVORENIE KULTÚRNEHO LETA 2018

          • V sobotu 23. júna 2018 sa bude na Kuchajde konať OTVORENIE KULTÚRNEHO LETA 2018 V NOVOM MESTE s bohatým programom. V rámci neho vystúpia aj talenty z našich škôl, ich vystúpenie sme pre veľký záujem posunuli už na 14.30 hod. ( na letáčiku je pôvodná informácia o 15.00 hod. )

          • Bábkové divadlo pre MŠ

          • 14.06.2018 o 10: 00 hod

            bábkové predstavenie „GAŠPARKO“

            Inscenácia z programu „Škôlkohry“ pre deti od 2 rokov.

            184. premiéra BBD: 23. 10. 2009

            Tvorivý tím:

            Dramaturgia .....................................Michal Babiak

            Scéna, bábky, kostýmy ..................Kristína Hroznová

            Hudba ..............................................Juraj Dobrakov

            Réžia ...............................................Pavla Musilová

            Osoby a obsadenie:

            Gašparko, Karolína, Čerti.................Margaréta Nosáľová

            Kubo, Vavro, Čerti.............................Andrej Kováč/ Juraj Bednarič

            Opis predstavenia:

            Kontaktná škôlkohra, o tom, ako Gašparko s Kubom prekonali strach a vybrali sa do pekla

            oslobodiť nevinnú Karolínku. Tiež o tom, ako prišli k obrovskému bohatstvu a ako prekabátili

            mocnosti pekelné.

            Touto inscenáciou chceme vzdať hold predčasne zosnulému Antonovi Anderlemu, veľkému

            popularizátorovi slovenského ľudového divadla v medzinárodnom kontexte, ale aj hold

            gašparkovskej tradícii.

             

            Predstavenie zabezpečilo OZ Kalinčiakova 12 83104 Bratislava .

             

            Babkove_divadlo.pdf​​​​​​​

        • „Deti patria do galérie“
          • „Deti patria do galérie“

          • Dňa 5.6.2018 sme navštívili galériu NEDBALKA cez projekt „Deti patria do galérie“. Návšteva bola spojená s pútavou komentovanou prehliadkou, doplnená interaktívnymi pracovnými listami. Do budúceho školského roka sme tak načerpali zaujímavé inšpirácie. :)

          • MASKOT 2018 pre tábor Victour

          • 1. miesto - Michaela Grajciarová, 3.B. Miška vyhráva ľubovoľný denný tábor z ponuky Victour pre rok 2018, tričko a 100 Victour peňazí.

            Srdečne gratulujeme.

          • NAJTRIEDA 17/18 - konečné poradie :)

          • Medzinárodný deň detí sme oslávili Športovým dňom v areáli Kuchajdy. Mladší aj starší žiaci sa zapojili do súťaží naozaj aktívne a s veľkým odhodlaním a emóciami. Aj keď v každej disciplíne musí byť víťaz a porazený, veríme, že všetci si dobre zašportovali, zasúťažili a užili si deň plný zábavy a smiechu. Výsledky jednotlivých disciplín, ako aj poradie tried nájdete v našej tabuľke. A keďže toto bola posledná tohtoročná súťaž, máme pre Vás aj konečné poradie v súťaži NAJTRIEDA 17/18. Víťazným triedam blahoželáme, neminie ich sladká odmena. :-) Chceme sa však poďakovať všetkým, ktorí sa do súťaží aktívne zapájali počas celého školského roku a bojovali s nadšením a v duchu fair play. Viac foto:

          • KALINA FOOD DAY

          • 31.5.2018

            Dnes sa uskutočnil už v poradí 4. ročník školského projektu KALINA FOOD DAY. Naši žiaci už vedia, že v tento deň si desiatu nemusia nosiť z domu, pretože si  ju pripravia priamo v škole. Podmienkou, samozrejme, je, aby bola zdravá a výživná. Do projektu sa zapojili všetky triedy a jeho výsledkom boli pestré, chutné a zdravé produkty  zo zeleniny, ovocia, mliečnych či celozrnných výrobkov.  Táto spoločná aktivita je súčasťou aj našej súťaže NAJTRIEDA. Celkové poradie sa dozviete spolu s vyhodnotením Športového dňa, ktorý nás ešte čaká. :-)

          • Biologická olympiáda

          • Srdečne gratulujeme Erikovi Kernovi zo 6.ABC a Patrikovi Hlavačkovi z 5.ABC, ktorí sa stali úspešnými riešiteľmi  Biologickej olympiády- kategória D.

          • Exkurzia

          • Žiaci 1.a 2. ročníka navštívili Slovenskú poštu na Tomášikovej ulici. Oboznámili sa s prácou poštárov, ale aj s prácou za okienkom a v zákulisí pošty. Dokonca sa dozvedeli, ako sa dostane balík z Bratislavy do Košíc alebo až do ďalekej Kanady. :) 

          • Krajské kolo Školského pohára SFZ v malom futbale žiačok

          • Naše dievčatá nám opäť urobili radosť. Po víťazstve v krajskom kole Školského pohára SFZ v malom futbale postúpili do celoslovenského finále, ktoré sa bude konať 5.a 6.juna v Poprade. Gratulujeme k postupu a držíme palce v ďalších zápasoch.

            Reprezentovali: Kristína Hornáčková, Dominika Tranžíková, Michaela Oračková, Barbora Bankošová, Laura Némethová, Marcela Feketeová, Kristína Chalupková, Dominika Čajkovičová, Lucia Gánóczy a Monika Ralbovská

            Výsledky:

            Zápasy v skupine: ZŠ s MŠ Kalinčiakova - ZŠ Rusovce 6:3, ZŠ s MŠ Kalinčiakova - ZŠ Sološnica 7:1, ZŠ s MŠ Kalinčiakova - G. Metodova 6:3

            Semifinále: ZŠ s MŠ Kalinčiakova - ZŠ s MŠ Za Kasárňou 3:1

            Finále: ZŠ s MŠ Kalinčiakova - ZŠ Vývojová Rusovce 9:3

            Najlepšou strelkyňou turnaja bola vyhlásená Dominika Tranžíková s 18 gólmi. Naše góly ešte dali: Marcela Feketeová 10, Barbora Bankošová 2.

          • Prírodoveda v praxi

          • Predchádzajúce dva týždne mohli deti vo všetkých triedach prvého stupňa sledovať vývin motýľov. Vďaka ich výbornej starostlivosti a kŕmení sa im z húseničiek cez kukly vyvinuli krásne motýle - babôčky, ktoré sme po pár dňoch pozorovania vypustili do prírody.                                            Viac:

          • Malý futbal Cup ZŠ

          • Futbalové družstvo chlapcov nám opäť urobilo radosť. V okresnom kole školského turnaja Malý futbal Cup chalani porazili všetkých súperov a postúpili do krajského kola. Gratulujeme a držíme palce v ďalších zápasoch.

            Reprezentovali: Ádám Beke, Erik Fülöp, Patrik Majkút, Christopher Tvrdík, Peter Dornai, Patrik Turčani, Damián Rácz, Samuel Piteľ, Ján Čief a Peter Zeman.

            Naše zápasy:  ZŠ s MŠ Kalinčiakova - Súkromná škola Česká 3:1, ZŠ s MŠ Kalinčiakova - Gymnázium Hubeného 6:0, ZŠ s MŠ Kalinčiakova – ZŠ s MŠ Česká 14:0 a ZŠ s MŠ Kalinčiakova - ZŠ s MŠ Za Kasárňou 5:0.

          • ŠvP Stará Bystrica

          • Včera ( 7.5.2018 ) sa začala ŠvP pre žiakov 2. stupňa. Cesta prebehla bez problémov. Po dobrom obede, florbale a futbale sa vybrali na korčule a kolobežky. Všetci sú v poriadku a pozdravujú. Informácie sa budeme snažiť priebežne aktualizovať na facebook.com/pg/skolakalina

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Kalinčiakova 12
      • Sekretariát: Marta Boudná 0904 59 33 57 Zástupca : Mgr. Renáta Fenclová 0949 187 773 Mgr. Miloš Smoleniak 0911 978 881 Riaditeľ: Dušan Noga 0903 889 363 Jedáleň: Jana Havránková 0904 67 68 95 Materská škola: Zuzana Sadovská 0911 978 876 Školský klub detí (ŠKD): Petra Zemancová 0948 162 754
      • Kalinčiakova 12 83104 Bratislava Slovakia
      • 50409964
      • 2120330410
    • Prihlásenie