• McDonald´s Cup ⚽🥉

          • Dňa 9.5.2023 sa uskutočnilo krajské kolo McDonald´s Cup v malom futbale. Po pekných a zaujímavých zápasoch sa družstvo našej školy umiestnilo na výbornom 3.mieste. Naši žiaci sa blysli výbornými kolektívnymi, ale aj individuálnymi výkonmi. Okrem bronzovej medaily celého tímu získala Sofia Zimová aj ocenenie pre najlepšiu brankárku turnaja. Chlapcom a dievčatám gratulujeme k úspechu a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

          • Citius, Altius, Fortius 🏃‍♀️🥈🏆

          • V okresnom kole atletiky nás reprezentovali žiaci a žiačky 6.- 9. ročníka. V silnej konkurencii sa nestratili a podali výborné výkony. Rastislav Ondera (8.A) a Laura Vladárová (6.A) triumfovali v skoku do diaľky a v behu na 60 m. Stupne víťazov  v technických disciplínach obsadili aj Saša Ifailová (9.AC) a Nina Polcíková (8.A). Družstvo dievčat tak v súťaži družstiev skončilo na celkovom 2. mieste. Všetkým zúčastneným patrí veľká pochvala za reprezentáciu školy a predvedené výkony.

          • Po stopách Ľudovíta Štúra 👣😉

          • Žiaci ôsmeho a deviateho ročníka navštívili malebné mestečko Modra. Ich cieľom  bolo priblížiť si život a dielo velikána slovenských dejín - Ľudovíta Štúra. Absolvovali návštevu múzea, kde si vypočuli informácie o jeho živote a prezreli vystavené exponáty. Nevynechali ani miesto jeho posledného odpočinku na modranskom cintoríne.    

            Aj takýmito  exkurziami sa snažíme našim žiakom v tejto modernej dobe  približovať našu minulosť, budovať v nich hrdosť k národu a pestovať  lásku k materinskému jazyku.

          • DEŇ NARCISOV 2023

          • Našim dobrovoľníkom sa podarilo vyzbierať 3237,23 eur. Je to najviac vyzbieraných peňazí za 21 rokov, počas ktorých sa do charitatívnej zbierky Deň narcisov zapájame. Ďakujeme tým, pre ktorých ľudskosť, dobročinnosť a pomoc nie sú cudzie. 

          • 🌞Deň Zeme a šiltovky🧢

          • Šiltovkový deň vás v piatok 21.4. zaujal a zapojili ste sa v hojnom počte. Nedali sa zahanbiť ani učitelia, čo nás veľmi teší. Zároveň sme si Dňom Zeme🌎 pripomenuli, aké dôležité je starať sa o našu planétu. Zbieraním odpadkov a upratovaním sme prispeli ku krajšiemu prostrediu, v ktorom trávime svoj čas. Tento piatok nás čaká "Elegantný deň"👨‍💼 Tešíme sa na vaše outfity a dúfame, že sa opäť všetci dobre zabavíme.

        • DEŇ NARCISOV
          • DEŇ NARCISOV

          • Vo štvrtok 20.4.2023 sa naši pedagógovia a žiaci ako dobrovoľníci zapoja do najznámejšej charitatívnej zbierky Ligy proti rakovine DEŇ NARCISOV. Každý, kto si pripne žltý narcis, vyjadrí týmto gestom podporu ľuďom, ktorí bojujú s onkologickým ochorením. Dobrovoľný finančný príspevok možno v tento deň vhodiť do pokladničky priamo v škole (7.00 – 10.30) alebo na stanovištiach:

            BILLA Bajkalská ul. (8.00 – 14.00)

            KAUFLAND Trnavská ul. (8.00 – 14.00)

            Od 17.4. do 28. 4. môžete prispieť aj prostredníctvom: 

            - SMS na 848 (hodnota SMS je 3 € v sieťach všetkých mobilných operátorov)

            - účtu zbierky SK09 0900 0000 0054 5454 5454

            Všetkým dobrým ľuďom vopred ĎAKUJEME!

          • E-shop so školským oblečením je tu!

          • Máme pre Vás skvelú novinu!

            Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia. O jej podobe pomohli rozhodnúť sami žiaci, jej náhľad vidíte nižšie a je možné si ju aktuálne zaobstarať v našom e- shope: https://www.kraloveskoly.cz/skolakalina/

            Objednávanie bude spustené od 19.04.2023 až do 03.05.2023. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť ten svoj kúsok zo školskej kolekcie!  

            Dúfame, že z kolekcie budete mať rovnakú radosť ako máme my!  

            (Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia v CZK. V hornej lište e-shopu nastavíte EUR)

             

            S pozdravom a prianím krásneho dňa 

            vedenie školy 

          • Jar v triedach🌼🌞

          • Ako to už býva zvykom, keď sa mení ročné obdobie, mení sa aj výzdoba v triedach. Pred Veľkou nocou sa preto v každej triede pilne pracovalo na jarnej a veľkonočnej výzdobe. Veríme, že to nie je iba kvôli bodom do celoročnej súťaže Najtrieda 2022/2023, i keď určite potešia.🤭Priebežný stav sa opäť premiešal, ale súťaž ešte nekončí. Najbližšie nás čaká "Tematický týždeň", pri ktorom sa určite aj všetci zabavíme.

          • Víťazné McDonald’s menu ⚽🥇

          • Naši mladí futbalisti odohrali druhé kolo McDonald’s Cupu. Po dvoch úvodných výhrach sa o celkovom víťazovi turnaja rozhodovalo v poslednom zápase s družstvom zo ZŠ Za kasárňou. V napínavom dueli naše družstvo uspelo a postúpilo tak do finále Bratislavského kraja. Okrem tohto úspechu nás teší aj individuálne ocenenie pre najlepšieho brankára, ktoré získala Sofia Zimová zo 4.B. Srdečne gratulujeme a držíme palce do ďalších bojov.

          • "Prechádzky jarom" s Hviezdoslavom 😉📚

          • Aj naši druhostupniari dokázali, že im nie je cudzia poézia či próza. Po triednych kolách nabrali odvahu a svoje recitátorské schopnosti predviedli v školskom kole súťaže Hviezdoslavov Kubín. Tohtoročné ocenenie získali:

            Kategória (5. -6. roč.)

            1. Jakub Artim (6.B), 2. Marco Kráľovič (6.A), 3. Ella Bartáková (5.A)

            Kategória (7. -8. ročník)

            1. Nina Polcíková (8.A),2. –3. Jakub Križan (7.B),LIilien Sommer (8.A)

            Všetkým recitátorom ďakujeme za účasť a predvedené výkony!

          • Noví, mladí, perspektívni ??? 👨‍🏫 😉

          • Počas včerajšieho Dňa učiteľov si žiaci 8.ročníka vyskúšali, aké je to stáť na druhej strane "barikády". Pred zvedavými pohľadmi žiakov na 1.stupni sa z nich na jednu vyučovaciu hodinu stali učitelia. Tejto úlohy sa zhostili veľmi zodpovedne. Pre našich prvostupniarov si pripravili rôzne aktivity a hry na zopakovanie učiva a overenie vedomostí zo slovenčiny, angličtiny a matematiky. Odvážlivcom z 8.ročníka patrí obrovské poďakovanie za dôslednú prípravu a mladším žiakom za aktívnu spoluprácu. Pevne veríme, že im táto pozitívna skúsenosť v budúcnosti pomôže pri voľbe tohto náročného, ale krásneho povolania.

          • Úspešné olympijské nádeje 😉 🔬 🥈

          • Monika Pelechová, žiačka 8.B, dosiahla v okresnom kole biologickej olympiády vynikajúci úspech. V konkurencii svojich rovesníkov preukázala nadobudnuté vedomosti a ich praktické použitie a obsadila výborné 2. miesto. Na jej úspechu má podiel aj pani učiteľka Mgr. Eva Bukovenová, ktorá ju, a aj ostatných žiakov, na súťaž pripravovala.  Monike k dosiahnutému umiestneniu srdečne blahoželáme!

          • Deň mladých športovcov 🤸‍♂️🏆

          • K mnohým podujatiam organizácie Špeciálne olympiády Slovensko patrí Deň mladých športovcov. Deti vo veku od 2 do 12 rokov s aj bez intelektuálneho znevýhodnenia si športový deň opäť naplno užili v Športovej hale Elán. Čakali na nich rôzne zábavné disciplíny a športové výzvy. Všetko sa nieslo v medzinárodnom duchu. Do podujatia sa zapojila aj naša škola a deti z Kalinčiakovej a športovci Špeciálnych olympiád Slovensko tvorili super tím.

          • 🎭 Slovenský jazyk trochu inak 😉

          • Na hodine slovenského jazyka a literatúry sa žiaci 5.B venovali príprave vlastnej divadelnej scénky na tému Krása nevídaná. Žiaci si sami vytvorili kostýmy a kulisy. Zahrali sa na divadelných hercov, pričom si skúsili prácu s hlasom, intonáciou, tempom reči a samozrejme, aj samotnou gestikuláciou či mimikou. Ostatní žiaci si vyskúšali rolu poroty. Ich úlohou bolo pozorne sledovať dianie na javisku a objektívne zhodnotiť výkon hercov. Aj prostredníctvom takýchto hodín rozvíjame u žiakov kreativitu, vzájomnú komunikáciu, medziľudské vzťahy a záujem o slovenský jazyk.

          • Rýchlo a .... zábavne 😉 🏃‍♂️

          • Žiaci 1. stupňa sa taktiež dočkali vytúženej športovej aktivity. Svoju rýchlosť, obratnosť a presnú ruku preukázali pri zdolávaní prekážkovej dráhy. Za ich snahu a úsilie im pribudli body do celoročnej súťaže Najtrieda 2022/2023. Nezabudnite, že najbližšie na všetky triedy čaká hodnotenie jarnej výzdoby. Veríme, že sa do nej všetci zapoja s rovnakou chuťou a nadšením.

          • Chvíľka poézie a prózy na 1. stupni 📚 😉

          • Dňa 14.2.2023 sa v našej škole uskutočnilo školské kolo súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy – Hviezdoslavov Kubín. Aj tento ročník sa tešil veľkému záujmu a o umiestnenie zabojovalo 17 žiakov. Stupne víťazov obsadili títo žiaci:

            1. miesto: Jakub Jurkovič (4.A)

            2. miesto: Sofia Hrušková (4.A) a Darius Bartoš (3.A)

            3. miesto: Sofia Zimová (4.B) a Alex Bednarčík (3.A)

            Gratulujeme! Všetkým žiakom ďakujeme za účasť a Jakubovi držíme palce v okresnom kole..

          • 📚 Po stopách detektívnych príbehov...🔎🥾

          • Naši piataci absolvovali návštevu verejnej knižnice na Kutuzovovej ulici v Bratislave. Žiaci si na vlastnej koži mohli vyskúšať, aké je to stať sa spisovateľom. V tímoch sa snažili spoločne vypátrať zločincov z detektívnych príbehov, objaviť rôzne zákutia knižnice, či vytvoriť vlastnú detektívku. Na záver svoju literárnu tvorbu odprezentovali, čím preukázali nielen detskú fantáziu, tvorivosť ale aj schopnosť vzájomnej tímovej práce,  a zistili, aké je to vystupovať pred zvedavým publikom.

          • 🤸‍♀️ Najtrieda 2022/2023 🏓

          • Naša súťaž tried sa prehupla do svojej druhej polovice. Do tabuľky vám pribudli body za vaše vzdelávacie výsledky v 1. polroku a na druhom stupni aj za účasť na vianočnom korčuľovaní. A keďže najväčšej obľube sa tešia pohybové súťaže, po dlhšom čase sa aj športovalo. Na 2. stupni prebehol stolnotenisový turnaj tried. Štvorčlenné družstvá predviedli svoje umenie v dvojhrách aj vo štvorhrách. Zápasy boli mimoriadne napínavé, plné emócií, povzbudzovania, ale aj " infarktových " stavov. 😊  O výsledku často rozhodovalo pár loptičiek a rozdiely medzi triedami boli minimálne. Konečné poradie aj s bodovou nádielkou si môžete pozrieť v aktuálnej tabuľke. Už teraz sa tešíme na ďalšie súťaže, ktoré pre vás v rýchlom slede pripravujeme.

          • RAJO /Brejky/ - školský automat

          • Vážení rodičia,

            dlhodobou stratégiou spoločnosti RAJO v rámci Školského programu je sprostredkovať čo najväčšiemu počtu žiakov dotované mliečne produkty prostredníctvom siete škôl na Slovensku.

            Preto je nám ľúto, že vám musíme oznámiť, že pre neočakávane vysoký záujem škôl a žiakov zapojených do Školského programu o dotované RAJO mliečne produkty došlo aktuálne k vyčerpaniu štátnych a európskych prostriedkov pomoci na zabezpečenie bezplatnej dodávky do školských zariadení pridelených našej spoločnosti.

            I napriek tomu, že vzniknutú situáciu intenzívne riešime s kompetentnými organizáciami, musíme, žiaľ, momentálne pozastaviť predaj našich mliečnych výrobkov do školských zariadení za dotované ceny.

            Do vyriešenia situácie znižujeme cenu mliečnych nedotovaných

            výrobkov v našich školských automatoch od 15.2.2023 nasledovne:

            • Brejky biele mlieko 3,5% 250 ml na 0,40 EUR / ks
            • Brejky biele mlieko bezlaktózové 3,5 % 250 ml na 0,50 EUR / ks

            Cena všetkých nedotovaných ochutených mliek ostáva 0,60 EUR / ks.

            O aktuálnej situácií Vás budeme priebežne informovať.

            Ďakujeme veľmi pekne za pochopenie.

                                                                                                                                       Team školské mlieko

             

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Kalinčiakova 12
      • Sekretariát: Marta Boudná 0904 59 33 57 Zástupca : Mgr. Renáta Fenclová 0949 187 773 Mgr. Miloš Smoleniak 0911 978 881 Riaditeľ: Dušan Noga 0903 889 363 Jedáleň: Jana Havránková 0904 67 68 95 Materská škola: Zuzana Sadovská 0911 978 876 Školský klub detí (ŠKD): Petra Zemancová 0948 162 754
      • Kalinčiakova 12 83104 Bratislava Slovakia
      • 50409964
      • 2120330410
    • Prihlásenie