• 🌍🏜🐵Cesta za poznaním hlbín oceánu, džungle, púšte a histórie Zeme🐊🦖🐍

          • Žiaci štvrtého a šiesteho ročníka sa zúčastnili na exkurzii vo Viedni, kde navštívili Haus des Meeres (Dom mora). Videli tu nielen obrovské akváriá s rybami, korytnačkami, chobotnicami a ďalšími vodnými tvormi, ale aj hady, pavúky, obrovského aligátora a rôzne druhy vtákov či opíc. Druhou zastávkou bolo prírodovedné múzeum, kde si deti mohli zblízka prezrieť exponáty prehistorických a súčasných tvorov. Navštíli aj časť múzea zameranú na modernú vedu. Veríme, že si deti exkurziu užili a už teraz sa tešia na ďalšie zážitky.

          • Šport sa u nás teší obľube🙂

          • Druhostupniari už majú za sebou očakávaný 🏓stolnotenisový turnaj tried. Štvorčlenné družstvá predviedli svoje umenie v dvojhrách aj vo štvorhrách. Zápasy boli mimoriadne napínavé, plné emócií, a aj povzbudzovania.O tom, že sily a schopnosti súťažiacich sú naozaj vyrovnané, svedčia aj výsledky zaznamenané v našej aktuálnej tabuľke Najtrieda 2023/24.👍 Od športu si najbližšie oddýchneme, pretože všetky triedy čaká prezentácia projektu NAŠA ZEM, NAŠA ZODPOVEDNOSŤ ALEBO EKO ĎALEJ.😊

          • BESEDA S DANIELOM HEVIEROM 📖

          • Čítanie sú otvorené dvere do kúzelného sveta. Dnes to potvrdil aj spisovateľ a textár Daniel Hevier, ktorý svojou návštevou poctil našu školu. Tretiakom a štvrtákom porozprával o svojom detstve, školských časoch i spisovateľských začiatkoch. Odpovedal na zvedavé otázky žiakov. Tí sa nielen veľa dozvedeli, ale aj nasmiali. Rozveselil ich spevom, hrou na klavíri a rapom. Pán spisovateľ presvedčil, že to s deťmi naozaj vie. Záver besedy bol venovaný autogramiáde. Máme radosť z tohto milého stretnutia a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu s pánom spisovateľom.

          • ⚽ POSTUP DO FINÁLE ⚽

          • Radosť nám urobili žiaci 6. ročníka, ktorí sa po troch remízach a dvoch víťazstvách prebojovali do marcového finále školského turnaja v malom futbale. Chlapcom gratulujeme! 

          • 🍁Najtrieda 2023/2024😃👀

          • Vďaka vám už naše triedy dýchajú jeseňou 🍂a strašidlami👻. Teší nás vaša tvorivosť, ktorej výsledkom sú krásne vyzdobené triedy. Ukážky z nich si môžete pozrieť na fotografiách. Rozhodovanie bolo naozaj ťažké. Ako ste skončili, môžete vidieť v priloženej tabuľke Najtrieda 2023/24, kde sa dozviete aj priebežné poradie v tejto súťaži💪. Keďže sa už blížia Vianoce, určite nebude ťažké uhádnuť tému našej ďalšej výzdoby🎄. V decembri nás všetkých čaká projekt NAŠA ZEM, NAŠA ZODPOVEDNOSŤ ALEBO EKO ĎALEJ🌍 a druhostupniari sa môžu tešiť aj na stolnotenisový turnaj🏓.

        • Prerušenie MŠ v termíne 30.- 31.10.2023
          • Prerušenie MŠ v termíne 30.- 31.10.2023

          • Oznámenie: 

            Mestská časf Bratislava - Nové Mesto v súlade s ustanovením 1§ 50a zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov prerušuje prevádzku materských škól v zriaďovateľskej pósobnosti mestskej časti Bratislava - Nové Mesto v termíne od 30.10.2023 do 3 1.10.2023 (vrátane) Celé znenie oznámenia 

          • GAZDOVSKÝ DVOR NÁŠ SEN🐶🐰🐔

          • V Pustých Úľanoch je malý kúsok raja. Gazda Matej si splnil svoj sen a vybudoval gazdovstvo, kde sa s láskou stará o zvieratká. Spoznať gazdovstvo prišli aj naši druháci, ktorí mohli zvieratká nakŕmiť, pohladkať či učesať.

          • Projekt podpory žiakov z Ukrajiny v Bratislave

          • Na našej škole prebieha pilotný projekt psychosociálnej podpory žiakov cudzincov. V nadväznosti na analytické dáta Centra vzdelávacích analýz rozbehlo Inklucentrum a tím podpory pre Ukrajinu pri CPP Bratislava III pilotnú terénnu podporu na školách s vysokým počtom žiakov z Ukrajiny. Terénne pedagogičky a psychologičky pravidelne navštevujú našu školu, naši pedagógovia sa zapájajú do vzdelávaní v témach bezpečia v školách a traumu rešpektujúceho prístupu. Podpora ohrozených detí je nakoniec podporou všetkých detí. Viac o projekte:https://inklucentrum.sk/podpora-ziakov-z-ukrajiny/

          • 👻👻👻HALLOWEEN 👻👻👻

          • HALLOWEEN je sviatok plný čarodejníc, duchov a iných príšer. Nastal deň, kedy nielen deti, ale aj ich vychovávatelia zmenili svoje oblečenie a skvelá zábava sa mohla začať. Deti súťažili a prváci boli pasovaní do cechu školákov. Potom sa s chuťou pustili do jedál, ktoré im pomohli pripraviť pani vychovávateľky. Ešte dlho budeme spomínať na halloweenske strašenie.

          • 🎃🎃🎃VYREZÁVANIE TEKVÍC 🎃🎃🎃

          • Opäť po roku sa deti v školskom klube detí venovali vyrezávaniu tekvíc. Pod ich šikovnými rukami sa tekvice rôznych druhov a veľkostí menili na bohato zdobených usmiatych svetlonosov.

          • 🏃‍♀️Pytagorov crossfit na 1. stupni🧮😎

          • Aj 1. stupeň sa dočkal svojich prvých bodov za súťaž Pytagorov crossfit, ktoré sa započítajú do školskej celoročnej súťaže NAJTRIEDA. Žiaci sa zabavili pri zdolávaní prekážkovej dráhy, kde si otestovali svoje fyzické zdatnosti.😇Vedomosti zas preukázali v matematickej časti súťaže. Ako to všetko prebiehalo a dopadlo si môžete pozrieť na fotkách. Nezabudnite na jesennú🍁a halloweensku👻 výzdobu vašich tried.

          • 26. september - EURÓPSKY DEŇ JAZYKOV

          • Každý rok sa naša škola zapája do oslavy jazykovej rozmanitosti Európy. Pre deti bol pripravený týždeň tvorivých aktivít – riešili jazykové kvízy, sledovali vtipné či poučné videosekvencie, navrhovali logo na tričko a tvorili skupinové projekty. Pochopenie kultúrnych a jazykových rozdielov vedie k lepšiemu porozumeniu medzi národmi, čo je v dnešnej dobe nesmierne dôležité.

          • 🧮Pytagorov crossfit 🤓🏃‍♀️

          • Naša celoročná súťaž nezaháľa a sily v nej si tentokrát zmerali žiaci 2. stupňa. Tí sa snažili dokázať, že cez prázdniny nezabudli matematiku a zvládnu vyrátať aj náročnejšie príklady. Pred samotným počítaním ešte dokonale precvičili svoje svaly na prekážkovej dráhe. Spojiť fyzickú námahu s matematikou určite nebolo jednoduché. To, ako sa jednotlivým triedam darilo, si môžete pozrieť vo výslednej tabuľke.

            Najbližšie nás čaká Pytagorov crossfit aj pre 1. stupeň. Tešíme sa na to, ako si poradia s rovnakou náročnou výzvou naši najmenší.

          • 🔭🪐 Po stopách Mikuláša Kopernika 😉

          • Dňa 26.9. naši štvrtáci absolvovali exkurziu do hvezdárne a planetária v Hlohovci. V úvode sa formou príbehov premietaných na kupole v planetáriu oboznámili so slnečnou sústavou a jednotlivými planétami a telesami, ktoré sú jej súčasťou. Následne virtuálne cestovali po oblohe a spoznávali súhvezdia severnej ale aj južnej oblohy. V druhej časti prednášky im pracovníci planetária ukázali, ako funguje takéto zariadenie a prezentáciu ukončili laserovou šou, ktorá našich žiakov nadchla asi najviac. Po skončení sme sa presunuli do hvezdárne, kde mohli žiaci, za jasného bezoblačného počasia, špeciálnym ďalekohľadom pozorovať aktivitu našej najbližšej hviezdy - Slnka.

          • Účelové cvičenie🛴🤾‍♀️🩸

          • Tak ako každý školský rok, aj tento sme začali účelovým cvičením. Po štvrtkovej teórii sme sa v piatok vybrali vyskúšať ju v praxi na naše tradičné miesto, kde nás čakali rôzne stanovištia. Každá trieda spoločne súťažila v rôznych športových a vedomostných aktivitách, takže sme zapojili nielen telo, ale aj ducha. V každej disciplíne ste mohli získať nejaké tie body do našej každoročnej súťaže Najtrieda 2023/2024, ktorú týmto považujeme za úspešne odštartovanú. Ako dopadli jednotlivé triedy si môžete pozrieť v priloženej tabuľke. Súťaž sa ešte len začína, tak máte na zbieranie bodov dostatok času.😉 Najbližšie nás čaká Pytagorov crossfit.

          • Záver Novomestského kultúrneho a športového leta 2023

          • Milí rodičia, milé deti,

            srdečne vás pozývame na záver festivalu Novomestské kultúrne a športové leto, ktorý sa bude konať už túto sobotu, 9. 9. od 9.00 h na Kuchajde!

            Pripravili sme pre vás rôzne športové aktivity: vďaka spolupráci so Slovenským olympijským a športovým výborom sa budú môcť deti od 3 do 15 rokov zapojiť do súťaže Odznak všestrannosti, alebo si zabehať v rámci Detskej atletiky. Športové turnaje v beachvolejbale a malom futbale sú zasa určené účastníkom od 15 rokov. Okrem toho sa môžete tešiť aj na bohatý kultúrny program, nebude chýbať hudobná rozprávka pre najmenších, detská diskotéka, ale ani prezentácia Vietnamskej komunity, ohňová šou či obľúbená bubnovačka. Až do večera vás budú sprevádzať aj hudobní hostia – Fats Jazz Band, King Shaolin, Hudba z Marsu a Polemic. Počas celého dňa sa v areáli Kuchajdy budete môcť vyšantiť aj na skákacom hrade a kolotočoch alebo si užiť maľovanie na tvár.

            Tešíme sa na vás!

            Oddelenie kultúry, športu a voľného času

          • Vážený pedagogický zbor, vážení rodičia, milí žiaci!

          • Po bezstarostných  dňoch plných oddychu sa spolu opäť stretávame na prahu nového školského roka. Tak to už v živote chodí, zábavu a voľnosť striedajú povinnosti, úlohy a pravidelný režim. Dúfam, že ste všetci dostatočne oddýchnutí, dobre naladení a odhodlaní vykročiť tou správnou nohou!

            Dnešný deň je pre nás všetkých dôležitý. Pre niektorých je však aj špeciálny a nezabudnuteľný! Ste to vy, naši milí prváčikovia, ktorí dnes po prvýkrát prekročili bránu našej školy. Verím, že si veľmi rýchlo zvyknete na pestrý školský život. Spolu s Vašou pani učiteľkou a pani vychovávateľkou sa naučíte všetko potrebné a dôležité, nájdete si nových kamarátov a zažijete aj veľa zábavy. Vitajte medzi nami a verím, že zažijete krásny a úspešný prvý rok v našej škole.

            Okrem našich najmenších je tento rok špecifický aj pre našich najstarších žiakov. Milí deviataci, vy sami viete, že tento rok na Vás čakajú dôležité rozhodnutia, ale aj prvé skúšky a úlohy, ktoré určite chcete zvládnuť. Konajte zodpovedne a uvážene, zohľadnite svoje možnosti a schopnosti, pracujte systematicky a naplno. Vždy môžete rátať s pomocou a podporou našich pedagógov. Bude to pre Vás náročný rok, ale verím, že to zvládnete k Vašej spokojnosti. Držíme Vám palce!

            Milí žiaci, každý jeden z Vás je niečím výnimočný a jedinečný. Ak chcete v škole dosahovať naozaj dobré výsledky, musíte sa o to pričiniť najmä vy. A to aktívnou prácou na hodinách, ale aj svedomitou domácou prípravou. Nájdite si svoj systém prípravy na vyučovanie, ktorý bude dostatočne efektívny a zároveň Vám poskytne aj čas na Vaše záľuby. Stanovujte si odvážne, no realistické ciele  a maximálne sa snažte o ich naplnenie. Je jasné, že občas môžu prísť aj čiastkové neúspechy. Nenechajte sa nimi odradiť, práve naopak. Školský rok je dostatočne dlhý  nielen na získavanie informácií, ale aj  na rozvíjanie schopností a vlastné zlepšovanie sa. Spomínal som, že každý z Vás je silná individuálna osobnosť, no v škole fungujete hlavne ako triedne kolektívy. Buďte aj v tomto smere voči sebe pozorní, aktívne spolu komunikujte, všímajte si potreby iných. Buďte voči sebe tolerantní, akceptujte, že ste odlišní a rôzni. Ak uvidíte akúkoľvek formu netolerancie či dokonca agresivity, nebojte sa voči nej postaviť. Nielen naša škola, ale aj naša spoločnosť potrebuje vzdelaných, slušných a tolerantných  ľudí. Verím, že vy medzi nich patríte!   

            Milí rodičia, Vaša spolupráca je pre chod našej školy nevyhnutná.  Prosím, buďte svojim deťom nápomocní tam, kde to potrebujú. Dôverujte našim učiteľom, konštruktívne s nimi komunikujte a kooperujte. Budeme radi, ak sa budete čo najviac aktívne podieľať aj na živote našej školy.

            Milé kolegyne a kolegovia, bez Vás a Vašich odborných schopností  a ľudských kvalít by škola nemohla riadne fungovať. Preto Vám všetkým   úprimne prajem najmä pevné zdravie, veľa trpezlivosti, vzájomného porozumenia a pracovných úspechov.

            Vážený pedagogický zbor, milí rodičia a žiaci, všetkým Vám prajem úspešný školský rok 2023/2024.  

            Dušan Noga, riaditeľ školy

          • Informácie k začiatku školského roka

          • Nástup do školy je v pondelok 4.9.2023 o 9:00. Prvý deň sú žiaci v triede so svojimi triednymi učiteľmi do 11:50.

            Prváci sa spolu so svojimi rodičmi zhromaždia v školskej jedálni o 9:00. Následne sa presunú do svojich tried – cca na 1 hodinu.

            Zákonní zástupcovia novoprijatých ukrajinských žiakov sa stretnú s riaditeľom školy o 9:00 v multimediálnej miestnosti na 1. poschodí.

            ŠKD pre prihlásených žiakov bude v prevádzke od 7:00 do 17:30.

          • Hurá, prázdniny! 😉

          • Školský rok 2022/23 je úspešne za nami. Triedni učitelia rozdali vysvedčenia a individuálne zhodnotili výsledky žiakov. Ocenenie dostali aj najlepšie triedy za 1. a 2. stupeň a nezabudli sme ani na jednotlivcov – našich najžiakov.

            Stránkové hodiny počas prázdnin budú každú stredu od 9.00 do 12.00 hod. V priebehu prázdnin na tomto mieste zvrejníme informácie o začiatku nového školského roka.

            Teraz nám už nebráni rozpŕchnuť na prázdniny, užívať si leto a všetko, čo s ním súvisí. Krásne prázdniny všetkým!

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Kalinčiakova 12
      • Sekretariát: Marta Boudná 0904 59 33 57 Zástupca : Mgr. Renáta Fenclová 0949 187 773 Mgr. Miloš Smoleniak 0911 978 881 Riaditeľ: Dušan Noga 0903 889 363 Jedáleň: Jana Havránková 0904 67 68 95 Materská škola: Zuzana Sadovská 0911 978 876 Školský klub detí (ŠKD): Petra Zemancová 0948 162 754
      • Kalinčiakova 12 83104 Bratislava Slovakia
      • 50409964
      • 2120330410
    • Prihlásenie