• Účelové cvičenie🛴🤾‍♀️🩸

          • Tak ako každý školský rok, aj tento sme začali účelovým cvičením. Po štvrtkovej teórii sme sa v piatok vybrali vyskúšať ju v praxi na naše tradičné miesto, kde nás čakali rôzne stanovištia. Každá trieda spoločne súťažila v rôznych športových a vedomostných aktivitách, takže sme zapojili nielen telo, ale aj ducha. V každej disciplíne ste mohli získať nejaké tie body do našej každoročnej súťaže Najtrieda 2023/2024, ktorú týmto považujeme za úspešne odštartovanú. Ako dopadli jednotlivé triedy si môžete pozrieť v priloženej tabuľke. Súťaž sa ešte len začína, tak máte na zbieranie bodov dostatok času.😉 Najbližšie nás čaká Pytagorov crossfit.

          • Záver Novomestského kultúrneho a športového leta 2023

          • Milí rodičia, milé deti,

            srdečne vás pozývame na záver festivalu Novomestské kultúrne a športové leto, ktorý sa bude konať už túto sobotu, 9. 9. od 9.00 h na Kuchajde!

            Pripravili sme pre vás rôzne športové aktivity: vďaka spolupráci so Slovenským olympijským a športovým výborom sa budú môcť deti od 3 do 15 rokov zapojiť do súťaže Odznak všestrannosti, alebo si zabehať v rámci Detskej atletiky. Športové turnaje v beachvolejbale a malom futbale sú zasa určené účastníkom od 15 rokov. Okrem toho sa môžete tešiť aj na bohatý kultúrny program, nebude chýbať hudobná rozprávka pre najmenších, detská diskotéka, ale ani prezentácia Vietnamskej komunity, ohňová šou či obľúbená bubnovačka. Až do večera vás budú sprevádzať aj hudobní hostia – Fats Jazz Band, King Shaolin, Hudba z Marsu a Polemic. Počas celého dňa sa v areáli Kuchajdy budete môcť vyšantiť aj na skákacom hrade a kolotočoch alebo si užiť maľovanie na tvár.

            Tešíme sa na vás!

            Oddelenie kultúry, športu a voľného času

          • Vážený pedagogický zbor, vážení rodičia, milí žiaci!

          • Po bezstarostných  dňoch plných oddychu sa spolu opäť stretávame na prahu nového školského roka. Tak to už v živote chodí, zábavu a voľnosť striedajú povinnosti, úlohy a pravidelný režim. Dúfam, že ste všetci dostatočne oddýchnutí, dobre naladení a odhodlaní vykročiť tou správnou nohou!

            Dnešný deň je pre nás všetkých dôležitý. Pre niektorých je však aj špeciálny a nezabudnuteľný! Ste to vy, naši milí prváčikovia, ktorí dnes po prvýkrát prekročili bránu našej školy. Verím, že si veľmi rýchlo zvyknete na pestrý školský život. Spolu s Vašou pani učiteľkou a pani vychovávateľkou sa naučíte všetko potrebné a dôležité, nájdete si nových kamarátov a zažijete aj veľa zábavy. Vitajte medzi nami a verím, že zažijete krásny a úspešný prvý rok v našej škole.

            Okrem našich najmenších je tento rok špecifický aj pre našich najstarších žiakov. Milí deviataci, vy sami viete, že tento rok na Vás čakajú dôležité rozhodnutia, ale aj prvé skúšky a úlohy, ktoré určite chcete zvládnuť. Konajte zodpovedne a uvážene, zohľadnite svoje možnosti a schopnosti, pracujte systematicky a naplno. Vždy môžete rátať s pomocou a podporou našich pedagógov. Bude to pre Vás náročný rok, ale verím, že to zvládnete k Vašej spokojnosti. Držíme Vám palce!

            Milí žiaci, každý jeden z Vás je niečím výnimočný a jedinečný. Ak chcete v škole dosahovať naozaj dobré výsledky, musíte sa o to pričiniť najmä vy. A to aktívnou prácou na hodinách, ale aj svedomitou domácou prípravou. Nájdite si svoj systém prípravy na vyučovanie, ktorý bude dostatočne efektívny a zároveň Vám poskytne aj čas na Vaše záľuby. Stanovujte si odvážne, no realistické ciele  a maximálne sa snažte o ich naplnenie. Je jasné, že občas môžu prísť aj čiastkové neúspechy. Nenechajte sa nimi odradiť, práve naopak. Školský rok je dostatočne dlhý  nielen na získavanie informácií, ale aj  na rozvíjanie schopností a vlastné zlepšovanie sa. Spomínal som, že každý z Vás je silná individuálna osobnosť, no v škole fungujete hlavne ako triedne kolektívy. Buďte aj v tomto smere voči sebe pozorní, aktívne spolu komunikujte, všímajte si potreby iných. Buďte voči sebe tolerantní, akceptujte, že ste odlišní a rôzni. Ak uvidíte akúkoľvek formu netolerancie či dokonca agresivity, nebojte sa voči nej postaviť. Nielen naša škola, ale aj naša spoločnosť potrebuje vzdelaných, slušných a tolerantných  ľudí. Verím, že vy medzi nich patríte!   

            Milí rodičia, Vaša spolupráca je pre chod našej školy nevyhnutná.  Prosím, buďte svojim deťom nápomocní tam, kde to potrebujú. Dôverujte našim učiteľom, konštruktívne s nimi komunikujte a kooperujte. Budeme radi, ak sa budete čo najviac aktívne podieľať aj na živote našej školy.

            Milé kolegyne a kolegovia, bez Vás a Vašich odborných schopností  a ľudských kvalít by škola nemohla riadne fungovať. Preto Vám všetkým   úprimne prajem najmä pevné zdravie, veľa trpezlivosti, vzájomného porozumenia a pracovných úspechov.

            Vážený pedagogický zbor, milí rodičia a žiaci, všetkým Vám prajem úspešný školský rok 2023/2024.  

            Dušan Noga, riaditeľ školy

          • Informácie k začiatku školského roka

          • Nástup do školy je v pondelok 4.9.2023 o 9:00. Prvý deň sú žiaci v triede so svojimi triednymi učiteľmi do 11:50.

            Prváci sa spolu so svojimi rodičmi zhromaždia v školskej jedálni o 9:00. Následne sa presunú do svojich tried – cca na 1 hodinu.

            Zákonní zástupcovia novoprijatých ukrajinských žiakov sa stretnú s riaditeľom školy o 9:00 v multimediálnej miestnosti na 1. poschodí.

            ŠKD pre prihlásených žiakov bude v prevádzke od 7:00 do 17:30.

          • Hurá, prázdniny! 😉

          • Školský rok 2022/23 je úspešne za nami. Triedni učitelia rozdali vysvedčenia a individuálne zhodnotili výsledky žiakov. Ocenenie dostali aj najlepšie triedy za 1. a 2. stupeň a nezabudli sme ani na jednotlivcov – našich najžiakov.

            Stránkové hodiny počas prázdnin budú každú stredu od 9.00 do 12.00 hod. V priebehu prázdnin na tomto mieste zvrejníme informácie o začiatku nového školského roka.

            Teraz nám už nebráni rozpŕchnuť na prázdniny, užívať si leto a všetko, čo s ním súvisí. Krásne prázdniny všetkým!

          • Prázdniny sú za dverami 🤸‍♂️🙂

          • Posledné júnové dni už tradične patria rôznym výletom, exkurziám či didaktickým hrám. Naši žiaci z rôznych tried absolvovali výlet plavbou po Dunaji, navštívili ZOO, a dokonca sa ocitli v divočine bezzásahového lesa. Všetky deti tiez úspešne zvládli aj účelové branné cvičenie a pohybové hry v prírode.

          • Najtrieda 2022/2023 🏃‍♀️🤸‍♂️

          • S blížiacim sa koncom školského roka prichádza aj konečné vyhodnotenie našej súťaže Najtrieda 22/23. Veríme, že ste si aktivity rôzneho druhu počas celého roka naplno užívali. Určite ste získali nové skúsenosti, zabavili ste sa a učili sa úzko spolupracovať v rámci svojho triedneho kolektívu. V našej výslednej tabuľke si môžete pozrieť konečné umiestnenie svojej triedy. Tým najlepším blahoželáme k medailovému poradiu a v posledný školský deň sa môžu tešiť na sladkú odmenu.

          • Zelená je tráva, futbal to je hra....⚽🥈

          • Dnes sa na ZŠ s MŠ Za kasárňou uskutočnil turnaj starších žiakov vo futbale. Po výborných výkonoch našim reprezentantom len tesne ušlo víťazstvo na turnaji a skončili na striebornej pozícii. Chlapcom ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

        • Vzácna návšteva
          • Vzácna návšteva

          • Našu školu svojou návštevou poctila Čestná stráž prezidenta SR. Žiaci mali možnosť prezrieť si nástup a výmenu stráží či predstavovanie prezidentskej štandardy. Deti si následne na pripravených stanovištiach vyskúšali, čo všetko vojaci a vojačky musia vo svojej náročnej práci zvládnuť. Akcia zaznamenala veľký úspech vo všetkých vekových kategóriách. 

          • Zlatá Kremnica ⚒ 🤓

          • Siedmaci a ôsmaci absolvovali exkurziu s cieľom zoznámiť sa s historickým stredoslovenským mestom – Kremnicou. Jej spoznávanie začali návštevou štôlne Andrej, kde si pripomenuli banícku históriu celého mesta a regiónu. Nasledovala prechádzka malebným centrom s prehliadkou najkrajších pamiatok. Mesto sa nachádza v samotnom geografickom strede Európy, takže nevynechali ani príležitosť na jeho návštevu. Našim žiakom sa síce nepodarilo nájsť žiadne zlato, ale odchádzali s množstvom pekných zážitkov a nových poznatkov.

          • Plníme detské sny 🚒🧯👨‍🚒

          • Žiaci 3.A a 4.A triedy navštívili Hasičský a záchranný útvar na Hálkovej ulici v Bratislave. Oboznámili sa rôznymi druhmi záchranárskej techniky, ktorá je nevyhnutná pri ochrane zdravia ľudí a ich majetku. Odvážni hasiči deti poučili, ako sa majú správať v prípade nebezpečných situácií. Mali možnosť vyskúšať si hasičský výstroj a prezrieť si všetky typy záchranárskych áut.

            Deťom sa akcia veľmi páčila, mnohé z nich si tak splnili svoj sen – stať sa aspoň na jeden deň hasičom.

          • Pani policajtky medzi šiestakmi 👮‍♀️

          • Žiaci 6. A a 6.B sa zúčastnili preventívneho programu Policajného zboru SR. Stretnutia boli venované kyberšikane a trestnoprávnej zodpovednosti mladistvých. Deti so zaujatím počúvali pani policajtky a aktívne sa zapájali do diskusie. Preventívne programy sú veľkým prínosom, keďže prevencia je základom pre správny rozvoj osobnosti a pomáha predchádzať rizikovému správaniu žiakov.

          • Kalina Food Day 🥝🥕

          • V piatok 2.6.2023 sa uskutočnil VI. ročník KFD - Kalina Food Day 2023 - vytvor si zdravú desiatu priamo v škole. Opäť ste ukázali, že sa nezľaknete žiadnej výzvy a vaša fantázia je naozaj bohatá. Triedy 1. aj 2. stupňa si vytvorili a zjedli nielen zdravú a výživnú, ale aj okulahodiacu desiatu.🥗Všetko sme zaznamenali do našej tabuľky Najtrieda 2022/2023, i keď hodnotenie bolo naozaj ťažké

          • 🤸‍♂️ MDD 2023 🍦😊

          • 1.jún je venovaný všetkým deťom. Preto sme dnes odložili učebnice či zošity a našim žiakom sme zabezpečili deň plný športu, zábavy, kultúry či zmrzliny. Priamo na našom školskom ihrisku sa odohrával Olympijský deň. Do podujatia sa zapojili naši najmenší - škôlkari a prváci. Hosťami boli športovci Špeciálnych olympiád Slovensko, ktorí spolu s našimi najstaršími žiakmi, ktorí pôsobili ako dobrovoľníci, tvorili super tím. Nielen v dnešný deň prajeme všetkým našim deťom veľa radosti, krásne a bezstarostné detstvo, milujúcich rodičov a trpezlivých pedagógov.

          • Korčuľovanie a plávanie 🤸‍♂️😉

          • V rámci športových príprav sme si dnešný deň posledný raz užili korčuľovanie na zimnom štadióne. Tento a budúci týždeň v stredu prebehnú aj posledné hodiny plávania. Veríme, že sa deťom hodiny strávené na ľade a v plaveckom bazéne páčili. Zažili počas nich veľa zábavy a mnohému sa naučili. Do konca školského roku budú športové prípravy pokračovať podľa rozvrhu už v priestoroch školy.

          • Tematické piatky 📅

          • Máme za sebou 5 tematických piatkov, v ktorých ste plnili zadanú úlohu. Užili ste si šiltovky, ale aj kravaty👔 či pásiky. Ukázali ste nám, že nemáte problém zladiť dve farby či do svojho oblečenia zahrnúť slovenský znak. Zapájali ste sa poctivo, najmä na 1. stupni👍 boli výsledky naozaj tesné. Účasť sme prerátali na percentá, spriemerovali a  výsledné body zapísali do tabuľky súťaže Najtrieda 2022/2023
            V našich aktivitách hneď pokračujeme ďalej. Najbližší piatok si žiaci 2. stupňa zmerajú sily v nohejbale a potom na nás všetkých čaká Kalina Food Day🥗, kde predvediete svoje kulinárske schopnosti a kreativitu.

          • Okresné kolo vo vybíjanej 🥉🏐

          • Dňa 17.4. 2023 sa v našej škole uskutočnilo okresné kolo vo vybíjanej dievčat. Turnaj sa niesol v bojovnej a súťaživej atmosfére. Zápasy boli vyrovnané, o celkovom poradí rozhodli až posledné súboje. Naše dievčatá sa prezentovali výborným výkonom a konečné 3. miesto je úplne zaslúžené. Gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

          • Beseda so spisovateľkou 📚😉

          • Našu navštívila školu obľúbená detská spisovateľka Gabriela Futová, ktorá sa stretla so žiakmi 3.-5. ročníkov. Tí sa počas besedy dozvedeli veľa zaujímavých informácií zo zákulisia vzniku detských kníh, ale aj príbehy z autorkinho rodinného života. Beseda sa niesla v príjemnej atmosfére. Okrem odbornej a edukačnej roviny pani spisovateľka odpovedala aj na mnohé zvedavé detské otázky. Záver stretnutia bol venovaný aj autogramiáde. Veríme, že sme našich žiakov opätovne presvedčili, že čítanie kníh môže byť aj zábavné, a hlavne, je to zmysluplne strávený čas.

          • Stoj! Pozor! Voľno! 🛴🚦

          • V rámci výučby dopravnej výchovy žiaci 3.B absolvovali kurz s teoretickou a praktickou časťou na dopravnom ihrisku. Žiaci si hravou formou vyskúšali pravidlá cestnej premávky, získali ďalšie vedomosti a praktické zručnosti o správaní sa chodcov či cyklistov na cestných komunikáciách. Veríme, že aj takouto formou učíme našich žiakov správať sa bezpečne a zodpovedne.

          • Detská mapa sveta🌍

          • V rámci Školského klubu detí sa žiaci našej školy zapojili do súťaže Detská mapa sveta, ktorú organizoval Geografický ústav SAV , v. v. i., v spolupráci s Kartografickou spoločnosťou SR. Tohtoročnou témou súťaže bola Mapa môjho budúceho sveta. Spomedzi 588 súťažných prác porota ocenila aj prácu našej žiačky, Ninky Laurovej z 3.C. Z úspechu Ninky máme radosť a želáme jej ešte veľa tvorivých a originálnych nápadov.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Kalinčiakova 12
      • Sekretariát: Marta Boudná 0904 59 33 57 Zástupca : Mgr. Renáta Fenclová 0949 187 773 Mgr. Miloš Smoleniak 0911 978 881 Riaditeľ: Dušan Noga 0903 889 363 Jedáleň: Jana Havránková 0904 67 68 95 Materská škola: Zuzana Sadovská 0911 978 876 Školský klub detí (ŠKD): Petra Zemancová 0948 162 754
      • Kalinčiakova 12 83104 Bratislava Slovakia
      • 50409964
      • 2120330410
    • Prihlásenie