• 📜 Vyučovanie od 18.5.2021

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            MŠVVaŠ SR aktualizovalo podmienky pre vyučovanie v materských a základných školách. Do platnosti vstúpil manuál podľa ktorého sa upravuje prevádzka zariadenia podľa epidemiologickej situácie na škole.

            Manual_MS.pdf      Manual_ZS.pdf

            Zelená fáza nastáva v prípade, ak:

            1. v škole nie je žiadne podozrivé dieťa alebo zamestnanec;
            2. v škole je jeden alebo viac detí alebo zamestnancov podozrivýchzochorenianaCOVID-19 (ani jedno dieťa/zamestnanec nie je pozitívny).

            Ak je škola v zelenej fáze, tak zákonný zástupca:

            a) Zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do základnej školy a pri odchode žiaka zo základnej školy resp. zo školského klubu detí. 

            b) Zabezpečí pre svoje dieťa každý deň minimálne dve rúška/respirátory(náhradné, musí mať pri sebe v prípade potreby)a papierové jednorazové vreckovky.

            c) Dodržiava pokyny riaditeľa školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky konkrétnej základnej školy, školského klubu detí a školskej jedálne na školský rok 2020/2021.

            d) Predkladá po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní 3 a viac po sebe na sledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) prostredníctvom Edupage ( alebo písomne ) vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti ( priloha_c.4_zs.docx, priloha_c_4_ms.docx ).

            Pri prerušení 5 a viac pracovných (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú) dní z dôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladá „Potvrdenie o chorobe“ vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast. Počet podaných Vyhlásení o bezinfekčnosti a Potvrdení o chorobe nie je limitovaný.

            e) V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje triedneho učiteľa a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym ÚVZ. Za týchto podmienok nemôže žiak navštevovať školu.

            V prípade neprítomnosti žiaka v škole a školskom zariadení z dôvodu:

            a) Podozrenia na ochorenie COVID-19 (označený ako „Úzky kontakt“ RÚVZ, infektológom alebo všeobecným lekárom) predloží pri návrate žiaka do školy "Potvrdenie o chorobe" vydané len všeobecným lekárom pre deti a dorast alebo u plnoletých žiakov všeobecným lekárom pre dospelých (u ktorých je žiak v starostlivosti),a to bez ohľadu na dĺžku trvania jeho neprítomnosti.

            b) Ochorenia na COVID-19 ( potvrdené ochorenie RÚVZ, infektológom alebo všeobecným lekárom) predloží pri návrate žiaka do školy "Potvrdenie o chorobe" vydané len všeobecným lekárom pre deti a dorast alebo u plnoletých žiakov všeobecným lekárom pre dospelých (u ktorých je žiak v starostlivosti), a to bez ohľadu na dĺžku trvania jeho neprítomnosti.

            Pri vstupe do budovy dieťa prejde ranným filtrom (meranie teploty, dezinfekcia rúk). Žiaci s príznakmi respiračného ochorenia sa vyučovania nemôžu zúčastniť.  Povinnosť nosiť rúško ( respirátor) v priestoroch školy ostáva v platnosti.

            Dušan Noga, riaditeľ školy

            vyhlasenie_navstevnika.docx

             

          • 📜 Vyučovanie od 10.5.2021


          • Podmienkou účasti žiaka na vyučovaní je podanie Vyhlásenia o bezinfekčnosti zákonného zástupcu žiaka. Do vyhlásenia nie je potrebné vkladať negatívne výsledky testov alebo doklad o výnimke z testovania. Vyhlásenie je potrebné podať každý týždeň prostredníctvom Edupage, najneskôr v pondelok pred nástupom na vyučovanie.

            Pri vstupe do budovy dieťa prejde ranným filtrom (meranie teploty, dezinfekcia rúk). Žiaci s príznakmi respiračného ochorenia sa vyučovania nemôžu zúčastniť.  Povinnosť nosiť rúško ( respirátor) v priestoroch školy ostáva v platnosti.

            Naďalej platí aj zákaz vstupu do budovy školy všetkým osobám okrem zamestnancov a žiakov školy.

            Dušan Noga, riaditeľ školy

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Kalinčiakova 12
        • Sekretariát: Marta Boudná 0904 59 33 57 Zástupca : Mgr. Renáta Fenclová 0949 187 773 Mgr. Miloš Smoleniak 0911 978 881 Riaditeľ: Dušan Noga 0903 889 363 Jedáleň: Jana Havránková 0904 67 68 95 Materská škola: Zuzana Sadovská 0911 978 876 Školský klub detí (ŠKD): Petra Zemancová 0948 162 754
        • Kalinčiakova 12 83104 Bratislava Slovakia
        • 50409964
        • 2120330410
      • Prihlásenie