• Rodičovské združenie

          • Vážení rodičia, pozývame Vás na rodičovské združenie ( ZRŠ ), ktoré sa uskutoční v pondelok 9.9.2024 o 17.00 hod. Vaša účasť na ňom je nutná - aktuálne informácie, administrácia, vzdelávacie poukazy. Zároveň prebehne voľba zástupcov rodičov žiakov ZŠ do Rady školy. V prípade, že niekto z Vás má záujem kandidovať, oznámte, prosím, túto informáciu najneskôr do piatku 6.9.2024 do 12:00 prostredníctvom Edupage riaditeľovi alebo zástupcovi školy. V prílohe nájdete skrátenú verziu Volebného poriadku volieb do RŠ.

            Ďakujem za spoluprácu.

            Dušan Noga, riaditeľ školy

            2024_september_Volebny_poriadok.pdf

          • Vážený pedagogický zbor, vážení rodičia a milí žiaci!

          • Máme tu opäť september s tým sa už neodmysliteľne spája začiatok nového školského roka. Verím, že ste si počas prázdnin dobre oddýchli, navštívili zaujímavé miesta a načerpali veľa nových síl a energie.  Dovoľte mi, aby som sa Vám z pozície riaditeľa školy niekoľkými vetami prihovoril.

            Nový školský rok zvykne so sebou prinášať  zmeny či inovácie. K tomu, aby sa človek niekde cítil dobre, je potrebné aj pekné a estetické prostredie. Cez prázdniny preto v našej škole prebehla rozsiahla rekonštrukcia toaliet a stále pokračuje obnova telocvične. Verím, že z vynovených priestorov sa všetci tešíme, ale nezabudnite na to, milí žiaci, že aj vy veľkou mierou zodpovedáte za to, ako naša škola vyzerá. Dbajte na pekné, čisté a kultúrne prostredie, aby sme sa v našich triedach, chodbách, učebniach, ale aj  na toaletách, v telocvični a šatniach či v jedálni cítili všetci naozaj komfortne. Okrem príjemného vonkajšieho prostredia je pre nás nesmierne dôležité, aby sa v škole cítil dobre a bezpečne každý jeden z vás. Aj preto sa so svojimi triednymi učiteľmi budete 1x do týždňa stretávať na tzv. Ranných kruhoch, kde bude väčší priestor sa porozprávať, zdieľať svoje emócie či riešiť prípadné problémy, ktoré Vás trápia.

            V rámci tohto môjho príhovoru chcem ešte raz špeciálne privítať našich najmladších žiakov, pre ktorých je dnešný deň naozaj výnimočný. Milí prváčikovia, verím, že do našej školy budete denne chodiť s radosťou a nadšením. Som presvedčený, že s  pomocou Vašich pani učiteliek sa bez problémov popasujete s písmenkami či prvými matematickými úlohami. Veľa radosti určite zažijete pri mnohých športových  aktivitách, ktoré na Vás počas roka čakajú a na ktoré sa určite všetci tešíte. A kým si po Vás prídu Vaši rodičia, množstvo zážitkov a aktivít má pre Vás pripravený aj Školský klub detí.

            Na opačnom póle ako naši prváčikovia sú naši najstarší žiaci. Milí deviataci,  vy sami viete, že tento školský rok bude pre Vás nesmierne dôležitý,  keďže v ňom budete rozhodovať o svojej budúcnosti. Využite všetok svoj potenciál, ktorý máte, aby ste úspešne zvládli skúšky, ktoré sú pred Vami. Zvážte svoje reálne možnosti a nechajte si poradiť a pomôcť od našich učiteľov, ktorí Vám budú počas celej tejto neľahkej cesty oporou a povzbudením. Od vás, ako najstarších žiakov, očakávame aj to, že budete svojím príkladným správaním a konaním pozitívnym vzorom pre svojich mladších spolužiakov. Držíme Vám vo všetkých týchto výzvach palce!

            Milí žiaci, v škole trávite veľkú časť dňa. Je jasné, že sa v nej  dá zažiť aj veľa zábavy, nadviazať nové kontakty či priateľstvá. Ale v prvom rade škola vždy ostane vzdelávacou inštitúciou s cieľom čo najlepšie Vás pripraviť na ďalší život. Využite preto čas strávený v nej predovšetkým  na vlastné vzdelávanie, získavanie nových vedomostí či praktických skúseností. Vaším cieľom by malo byť postupné zlepšovanie a  cieľavedomé napredovanie. Aj chyby, omyly či pády nás všetkých posúvajú vpred.  V nasledujúcich mesiacoch sa pokúste pracovať  na sebe tak, aby boli na Vás hrdí Vaši rodičia a učitelia, ale predovšetkým, aby ste boli so sebou spokojní vy sami.

            Milí rodičia,  sme radi, že ste Vaše deti zverili práve nám a našej škole. Určite pre nich  chcete získať len to najlepšie vzdelanie. Pomôžte nám pri splnení tejto Vašej požiadavky.   Vytvorte Vašim deťom podnetné domáce prostredie, venujte im svoj čas, majte od nich realistické očakávania. Sme otvorení vzájomnej a konštruktívnej spolupráci a komunikácii s Vami. Tešíme sa na Vašu celoročnú spoluprácu a spolupodieľanie sa na fungovaní našej školy.

            Vážené kolegyne, vážení kolegovia,  vy všetci ste odborníci vo svojich oblastiach. Preto Vám do  ďalšieho školského roku želám hlavne pevné zdravie, veľa  trpezlivosti a empatie pri zvládaní náročných či kritických situácií a mnoho tvorivých nápadov vo Vašej práci.

            Prajem Vám všetkým úspešný školský rok 2024/2025.

            Dušan Noga, riaditeľ školy

             

          • Informácie k začiatku školského roka

          • Nástup do školy je v pondelok 2.9.2024 o 9:00.

            Prvý deň sú žiaci v triede so svojimi triednymi učiteľmi nasledovne:

            a) Prváci sa spolu so svojimi rodičmi zhromaždia v školskej jedálni o 9:10. Následne sa presunú do svojich tried – cca na 1 hodinu.

            b) 1. stupeň ( 2. - 4. ročník ) do 11:30.

            c) 2. stupeň ( 5. - 9. ročník ) do 10.30.

            ŠKD pre prihlásených žiakov bude v prevádzke od 6:30 do 17:00.

          • Rodičia prváčikov, požiadajte o príspevok na nákup školských potrieb

          •  

            Novomestskí rodičia, ktorých deti nastúpia v septembri po prvý raz do školy, môžu získať príspevok vo výške 30 eur na nákup školských potrieb. Príspevok pre potreby prváčikov je ďalšou z jednorazových finančných pomocí, ktorými mestská časť podporuje rodiny s deťmi. Príspevok poskytujeme od roku 2023, keď bol vyplatený 282 rodinám. Celková suma pomoci tak dosiahla 8 460 €.

            O príspevok môžu rodičia už teraz požiadať, podmienkou je trvalý pobyt aspoň jedného z rodičov v mestskej časti Bratislava-Nové Mesto. Žiadosť je možné podať na podateľni miestneho úradu a to spolu s rozhodnutím riaditeľa štátnej základnej školy o prijatí dieťaťa na základné vzdelávanie.Viac informácií nájdete na: https://www.banm.sk/socialne-prispevky/

          • Hurá, prázdniny! 😉🤸‍♂️

          • Školský rok 2023/24 je úspešne za nami. Triedni učitelia už rozdali vysvedčenia a individuálne zhodnotili dosiahnuté výsledky žiakov. Ceny dostali aj najlepšie triedy za 1. a 2. stupeň v rámci našej celoročnej súťaže NAJTRIEDA. Za našu školu boli aj individuálne ocenení Laura Müllerová a Jerguš Cenký, ktorí si svoje uznanie prebrali u pána starostu.

            Stránkové hodiny počas prázdnin budú každú stredu od 9.00 do 12.00 hod. V priebehu prázdnin na tomto mieste zverejníme informácie o začiatku nového školského roka.

            Teraz nám už nič nebráni rozpŕchnuť na prázdniny, užívať si leto a všetko, čo s ním súvisí. Krásne prázdniny všetkým!

            Prihovor_riaditela_skoly_2024.pdf

            KALINA_2_2023_2024.pdf

          • Najtrieda 2023/2024😊🏃‍♂️

          • V posledných dňoch tohto školského roka sme si aj zašportovali, aj sme sa zdravo najedli. Naši starší žiaci si zmerali sily v ⚽nohejbale ​​​​​​​a menší zas vo 🤾vybíjanej. Výsledky sú zaznamenané v tabuľke. Náš tradičný a obľúbený Kalina Food Day🥗opäť potvrdil, že aj zo zdravých potravín sa dajú vytvoriť okulahodiace a zároveň chutné jedlá. Dôkaz si môžete pozrieť na fotkách.😎
            To boli zároveň posledné tohtoročné súťaže. Ako ste si všetci počas roka počínali, môžete vidieť v tabuľke Najtrieda 2023/24, kde je už aj konečné poradie.🏆 Všetkým triedam ďakujeme za účasť a nasadenie v súťaži. Tým najlepším gratulujeme a v posledný školský deň ich čaká sladká odmena.🎂

          • Denné jazykové tábory

          • Stráv s nami leto, zaži nové zážitky, nájdi si nové priateľstvá v termínoch:

            • 29.7 – 2. 8. 2024 v CVČ Gessayova 6 v Petržalke od 8.00 do 15.00 – 10 miest
            • 29.7 – 2. 8. 2024 v CVČ Hlinická 3 v Rači od 8.00 do 15.00 – 14 miest
            • 12.8 – 16. 8. 2024 v CVČ Hlinická 3 v Rači od 8.00 do 15.00 – 15 miest

            Tábor je zameraný na slovenský jazyk ako cudzí jazyk, ktorý sa budeme učiť popri hrách, športových a výtvarných aktivitách. Deti budú pracovať v skupinách aj samostatne. Pôjdeme spolu aj do lesa a vytvoríme si divadlo.

            Doobeda sa budeme učiť slovenčinu kreatívnou a zábavnou formou a zlepšovať si jazykové zručnosti. Poobede si vytvoríme bábky, niečo z hliny alebo si zašportujeme. Počas dňa budú mať deti obed i desiatu. Deti budú rozdelené do menších skupín podľa jazykovej úrovne a veku.

            Cena: tábor je zadarmo financovaný z dotácie,

            Kontakt: Vyplňte prihlášku a pošlite nám sken na mail skola@inklucentrum.sk alebo nás kontaktujte mailom s otázkami, nejasnosťami. Prihlášky môžete doniesť aj kedykoľvek počas týždňa do CVČ Hlinícka 3 v Rači našim učiteľkám. (Kontaktná vedúca osoba: Lesia Lehotská).

            Prihlášky:

            Prihláška_SK
            Prihláška_UA
            Prihlášia_VIE

          • Otvorenie kultúrneho a športového leta 🌴🤸‍♂️😉

          • Dobrý deň, pozývame vás na Otvorenie kultúrneho a športového leta v mestskej časti Bratislava – Nové Mesto. V prílohe nájdete kompletný program na celé tri dni – od piatka 21. júna až do nedele 23. júna 2024.

             

            Mestská časť Bratislava – Nové Mesto

            Oddelenie kultúry, športu a voľného času

            Junácka 1, 832 91, Slovensko

            www.banm.sk

          • Olympijský deň žiakov 5. až 9. ročníka 🏃🏆⚽

          • Dnes 13.06.2024 pokračoval na škole Olympijský deň, tentoraz pre žiakov 5. až 9. ročníka. Na Olympijskom dni sa zúčastnilo 216 žiakov a 15 pedagógov. Súťažilo sa v piatich disciplínach (prehadzovaná s fitloptou, futbal, piškvorky, prekážková dráha, člnkový štafetový beh) po jednotlivých ročníkoch. Víťazmi sa stali žiaci 5.A triedy, získali 15 bodov, 6.B triedy, získali 12 bodov, 7.A triedy, získali 13 bodov, 8.B triedy, získali 9 bodov a 9.B triedy, získali 9. bodov. Gratulujeme.

            Všetkých účastníkov ocenila odznakom Olympijského dňa naša olympionička Mária Krajčírová – Némethová členka Olympijského klubu Bratislava. Olympijský deň bude do tretice pokračovať 19.06.2024 súťažami pre žiakov 1. až 4.ročníka. Vyvrcholenie Olympijského dňa sa uskutoční 21.06.2024 na Kuchajde, kde sa zúčastní aj naša škola.

          • Futsaloví víťazi⚽

          • Naši chlapci z 8. a 9. ročníka si najprv 💪vybojovali postup do finále Bratislavského kraja vo futsale v Senci a nakoniec sa v ňom dočkali aj zaslúženeho triumfu.🏆 Sme na nich veľmi hrdí a k tomuto skvelému úspechu im gratulujeme!

          • 🍀Deň plný zážitkov na Devíne🌞

          • Niektorí naši žiaci 1. stupňa navštívili sokoliareň, minizoo a Devínsky hrad. V rámci enviromentálnej výchovy v oddychovom areáli minizoo videli bohatú expozíciu dravcov🦅, ich letové ukážky a množstvo ostatných zvierat🐐, ktoré mohli aj nakŕmiť a pohladkať. Navštívili aj jedno z najstarších hradných sídiel na Slovensku - majestátny Devín 🏯 Oboznámili sa s jeho históriou, ktorá siaha do predhistorických dôb. Za jeden deň naše deti prežili veľa zážitkov, ktoré budú mať ešte dlho v pamäti.

          • MDD na Kuchajde - Festival pre malé a veľké deti, priateľov a susedov

          • Hlavným cieľom podujatia MDD na Kuchajde je predstaviť aktérov v oblasti športových aktivít a spojiť ich s cieľovou skupinou, rodičmi a ich deťmi. Mestská časť si uvedomuje, že má v rukách unikátny nástroj, v ktorom dokáže prepojiť na jednom mieste a v jednom čase všetkých, ktorí hodnotne trávia, alebo chcú tráviť svoj voľný čas. Klubom ponúka mestská časť reálny priestor odprezentovať svoju činnosť a náborovať nové talenty, ktoré budú časom reprezentovať nielen klub, ale aj mestskú časť, či krajinu v ktorej žijú. Deti si môžu reálne vyskúšať každú aktivitu, spoznať lektorov, inštruktorov, zatiaľ čo sa rodičia dozvedia základné informácie o kurzoch, krúžkoch, tréningoch, finančnom aj časovom kredite danej aktivity.

            Okrem športových aktivít sa návštevníci môžu tešiť na prezentáciu a prehliadku rôznorodej automobilovej techniky hasičov, polície, armády, OLO, zdravotníkov a EKO-podniku mestskej časti. Tohtoročnou novinkou je pristavený historický Československý poštový vozeň z roku 1937 na prvom nástupišti železničnej stanice Nové Mesto. V nedeľu pokračujú oslavy na Železnej studničke Kamzík, kde majú deti do 18. rokov v čase od 10.00 h do 14.00 h na lanovku vstup grátis. Športové zápolenie pokračuje v nedeľu aj v športovom areáli Decathlon PHAROS, ktorý je tento rok naším hlavným partnerom podujatia.

            Verím, že spoločnými silami sa nám podarí ukázať našim deťom radosť a lásku k športovým aktivitám.

            Mestská časť Bratislava – Nové Mesto

            Oddelenie kultúry, športu a voľného času

          • Olympijská umelecká výzva Paríž 2024 pre deti a mládež

          • Olympijské umelecké výzvy pre deti a mládež v súvislosti s Hrami XXXIII. olympiády v Paríži budú vrcholiť v najbližších týždňoch. Najkrajšie výtvarné práce spríjemnia prostredie v Olympijskej dedine v Paríži, odkazy zasa podporia slovenských športovcov. Slovenský olympijský a športový výbor vyzýva pedagógov i rodičov, aby podporili talenty mladých ľudí a prihlásili ich do troch umeleckých súťaží. Viac info

          • 🌍Deň Zeme🌞

          • "Deň Zeme" si síce pripomíname iba jeden deň v roku, my sme si ho však užívali dlhšie. Každý jeden slnečný deň☀️sme sa snažili efektívne využiť na skrášlenie🧹 okolia našej školy. Vašou aktivitou ste pomohli nielen našej planéte, ale pribudli Vám ďalšie body do našej tabuľky. Zároveň sme pripísali aj bonusové body triedam, ktoré sa zapojili do "Dňa bez mobilov"📵Najbližšie si trošku zašportujeme, naši druhostupniari si zahrajú nohejbal⚽ a 1. stupeň si zmeria sily vo vybíjanej🤾. A nebojte sa, nezabudli sme ani na tradičný Kalina Food Day🥗. Sledujte webstránku školy či Edupage a všetko sa včas dozviete!

          • Školská atletika družstiev🏃‍♀️

          • Naši ôsmaci a deviataci sa zúčastnili atletickej súťaže družstiev. Žiaci súťažili v disciplínach skok do diaľky, 60 m a 800 m beh, vrh guľou a hod vortexom - raketkou. Vo viacerých z nich sa nám podarilo obsadiť aj individuálne pódiové umiestnenia.👍Každý zo súťažiacich svojimi výbornými výkonmi tiež prispel k celkovému bodovému zisku pre svoju školu. Dievčatá napokon obsadili celkové 2. a chlapci 3. miesto.🏆 Všetkým blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

          • Modrý gombík UNICEF

          • Naša škola sa tento rok zapojila do zbierky MODRÝ GOMBÍK UNICEF 2024. Je venovaná deťom, ktoré žijú v krajinách, kde zúria vojny alebo ich pustošia prírodné katastrofy. Na svete sú milióny detí, ktoré idú každý večer spať hladné. Príspevkom do tejto zbierky týmto deťom pomôžete.

            Podporiť zbierku môžete od 13.5. - 19.5.:

            • zaslaním SMS v tvare MODRY GOMBIK na číslo 844 (1 SMS = 3 €)
            • cez www.modrygombik.sk

            Okrem toho môžete dobrovoľný finančný príspevok vhodiť do pokladničky priamo v škole vo štvrtok 16.5. Prípadne využiť QR  kód (3€) na pokladničke.

             Za Váš dobrý skutok veľmi pekne ďakujeme.

          • Po stopách Ľudovíta Štúra

          • V piatok naši ôsmaci putovali po stopách Ľudovíta Štúra. Navštívili mesto Modra, ktoré je s touto významnou osobnosťou našich dejín úzko späté. V Múzeu Ľ. Štúra sa žiaci dozvedeli mnohé informácie o verejnom i súkromnom živote Ľ. Štúra, prezreli si pamätnú izbu, kde strávil posledné dni svojho života. Súčasťou putovania bola aj návšteva miesta, kde sa Štúr nešťastne postrelil pri poľovačke a cintorína, kde si jeho pamiatku uctili zapálením sviečky. Veríme, že táto literárno-dejepisná exkurzia priniesla deťom nové vedomosti i zážitky.

        • DEŇ NARCISOV 2024
          • DEŇ NARCISOV 2024

          • Počas Dňa narcisov sa našim dobrovoľníkom podarilo vyzbierať 3060,69 eur. Ďakujeme všetkým, ktorí v tento deň vyjadrili spolupatričnosť a podporu ľuďom bojujúcim s onkologickým ochorením.

          • DEŇ NARCISOV - 18.4.2024

          • NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS?  

            Tak znie motto tradičnej zbierky Ligy proti rakovine DEŇ NARCISOV, ktorá sa na Slovensku uskutoční vo štvrtok 18.4.2024. Každý, kto si pripne žltý narcis na svoj odev, vyjadrí týmto gestom podporu ľuďom, ktorí bojujú s rakovinou. Na Slovensku ich totiž ročne pribúda približne 40 000 a každý z nás pozná niekoho, koho zasiahlo toto náročné ochorenie. Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov.

            Aj naši žiaci a pedagógovia sa opäť zapoja do tohto projektu ako dobrovoľníci. Dobrovoľný finančný príspevok možno v tento deň vhodiť do pokladničky priamo v škole (7.00 – 10.30).

            Našich dobrovoľníkov stretnete na týchto stanovištiach:

            BILLA Bajkalská ul. – 8.00 – 14.00

            LIDL Škultétyho ul. – 8.00 – 11.00

            KAUFLAND Trnavská ul. – 8.00 – 11.00

            Od 14.4. do 21. 4.2024 môžete prispieť aj prostredníctvom:

            ·      SMS na 848 (hodnota SMS je 3 € v sieťach všetkých mobilných operátorov)

            ·      účtu zbierky SK09 0900 0000 0054 5454 5454

             

            Všetkým dobrým ľuďom vopred ĎAKUJEME!

          • Návrat do dávnych čias 🏛

          • Naši štvrtáci a šiestaci navštívili staroveké rímske sídlo Carnuntum. Počas prehliadky mohli vidieť, ako vyzeralo rímske vojenské a civilné mesto a oboznámili sa s jeho fungovaním. Ďalšou zastávkou bolo malebné mestečko Hainburg, kde si žiaci mohli precvičiť svoje jazykové znalosti.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Kalinčiakova 12
      • Sekretariát:
        Marta Boudná 0904 59 33 57
        Zástupca :
        Mgr. Renáta Fenclová 0949 187 773
        Mgr. Miloš Smoleniak 0911 978 881
        Riaditeľ:
        Dušan Noga 0903 889 363
        Jedáleň:
        Jana Havránková 0904 67 68 95
        Materská škola:
        Zuzana Sadovská 0911 978 876
        Školský klub detí (ŠKD):
        Petra Zemancová 0948 162 754
      • Kalinčiakova 12
        83104 Bratislava
        Slovakia
      • 50409964
      • 2120330410
    • Prihlásenie