• Oznámenie o prerušení prevádzky MŠ
          • Oznámenie o prerušení prevádzky MŠ

          • Mestská časť Bratislava-Nové Mesto v súlade s ustanovením § 150a ods. 2 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov prerušuje prevádzku MŠ Kalinčiakova 12 v nasledovných dňoch: 28.03.2024 až 02.04.2024 - DOKUMENT

          • 🧦Každá ponožka iná😉

          • Počas posledného tematického piatku bolo našou úlohou obuť si každú ponožku inú a nikto sa nám kvôli tomu nemohol smiať. Vyjadrili sme tým totiž našu podporu a sympatie❤️ ľuďom s Downovým syndrómom, ktorý sme si pripomenuli 21.3. To, ako si vaša trieda počínala nielen v ponožkový piatok, si môžete pozrieť v našej tabuľke.🪧

        • Deň otvorených dverí
          • Deň otvorených dverí

          • Deň otvorených dverí na našej škole sa uskutoční 21.03.2024 od 9,00 do 12,00.

            Rodičia si môžu pozrieť priestory školy a vyučovanie na 1. stupni ZŠ.

          • Vesta či košeľa.... 😎

          • Naše posledné dva tematické piatky sme si najprv ozvláštnili farebnými reflexnými vestami🦺, a potom aj elegantnými košeľami či blúzkami👚. Mnohým triedam vďaka týmto aktivitám pekne pribúdajú bodíky do celoročnej súťaže. Najbližší - posledný tematický piatok - chceme tzv. ponožkovou výzvou podporiť Svetový deň Downovho syndrómu. Téma je teda jasná: "Každá ponožka iná."🧦

          • Školská taška trochu inak🎒🛍️

          • Máme za sebou ďalší tematický piatok😊, kedy si deti mali priniesť veci do školy v hocičom, len nie v školskej taške. Kreativite sa medze nekládli, a tak sme v škole stretávali žiakov, ktorí si učebnice a zošity niesli v kočíkoch, prenosných chladničkách, vreciach na odpadky, kufroch, klietkach pre domácich miláčikov, prepravkách, škatuliach či košíkoch. Spoločne sme sa zabavili a spríjemnili si tak posledný deň v týždni. Už sa tešíme na ďalší piatok - Deň v reflexných vestách.🦺

        • Oznámenie o prerušení prevádzky MŠ
          • Oznámenie o prerušení prevádzky MŠ

          • Mestská časť Bratislava-Nové Mesto v súlade s ustanovením § 150a ods. 2 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov prerušuje prevádzku materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Bratislava-Nové Mesto v nasledovných dňoch mesiaca marec 2024: 04.03.2024 až 08.03.2024 - DOKUMENT

          • 📚Najtrieda 2023/2024👀❤️

          • Druhý polrok je v plnom prúde a naša súťaž tried sa prehupla do svojej druhej polovice. Do tabuľky vám pribudli body za vzdelávacie výsledky v 1. polroku a na druhom stupni aj za účasť na vianočnom korčuľovaní. Odštartovali sme súťaž "Tematické piatky" - tentokrát netradične v stredu na Sv. Valentína. ❤️ Úlohou detí bolo obliecť si niečo červené alebo ružové, čo viacerých potešilo. 😊 V piatok 23.2. nám ukážte, v čom (okrem školskej tašky) sa dajú priniesť veci do školy🎒  Tešíme sa na vaše kreatívne nápady.

          • Karneval na ľade ⛸️🎭

          • Pozývame vás na tradičné podujatie organizované mestskou časťou Bratislava - Nové Mesto. Karneval na ľade sa uskutoční v nedeľu 18.2.2024 od 10.00 do 12.00 v tréningovej hale Zimného štadióna Ondreja Nepelu.

            Pripravili sme si pre vás zábavné súťaže a krásne ceny pre najkreatívnejšie masky a kostýmy. Rodičia, nenechajte v tom svoje deti samé a pridajte sa k nim aj vy! Pokiaľ by ste predsa len prišli bez masky, nič sa nedeje, pripravené bude obľúbené maľovanie na tvár. Hudobný sprievod DJ-a doplní moderátor Maroš Szalay. Inštruktori školy korčuľovania Jumping Joe naučia detičky prvé kroky na korčuliach a tým starším pomôžu oprášiť zabudnuté korčuliarske zručnosti, takže neváhajte a príďte sa zbaviť VSTUP JE ZDARMA!

            Aktivity: Súťaže, tombola a maľovanie na tvár

            V záujme ochrany a zdravia si, prosím nezabudnite prilbu a ochranné prvky.

            .

          • KEĎ PANI ZIMA KRAĽUJE ❄☃⛷

          • Mesiac január bol mesiacom písania polročných testov, no zároveň aj obdobím, kedy žiaci 1. stupňa absolvovali ZIMNÚ ŠKOLU V PRÍRODE a druhostupniari LYŽIARSKY VÝCVIK.  Päť dní strávených v nádhernom prostredí Západných Tatier v stredisku Roháče-Spálená bolo nielen o objavovaní krás zimy, lyžovaní či snoubordovaní, ale aj o zábave a nezabudnuteľných zážitkoch.

          • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN - najlepší recitátori 1. stupňa

          • Hviezdoslavov Kubín patrí medzi najstaršie a najprestížnejšie súťaže v oblasti umeleckého prednesu na Slovensku, prostredníctvom ktorej sa prezentujú literárne hodnoty textov tradičného, ale aj súčasného umenia. Prehlbuje sa nimi literárne poznanie mladých interpretov, kultivuje sa ich jazyk a v neposlednom rade sa rozvíjajú aj interpretačné schopnosti a nadanie žiakov. 23.1.2024 sa vybraní žiaci 2., 3. a 4. ročníka zúčastnili školského kola tejto súťaže. V umeleckom prednese poézie a prózy spolu súťažilo 25 žiakov.

            Svojím výkonom porotu najviac zaujali títo žiaci:

            1. miesto: Lujza Mladá (2.C)

            2. miesto: Sofia Lunghini (2.C)

                             Juraj Vrábel (2.B)

            3. miesto: Nelly Morvayová (4.B)

                             Dárius Bartoš (4.A)

            Tento rok sme sa rozhodli udeliť aj špeciálnu cenu poroty za výber textu, a to Alexovi Bernhauerovi (3.B) a Maximiliánovi Antašovi (4.C). Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za účasť a príjemný estetický zážitok! Lujze držíme palce v okresnom kole.

          • E-shop so školskou kolekciou opäť otvorený!

          • Dobrý deň všetkým!

            Aj tento rok máme pre Vás skvelú správu!

            Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia, o podobe ktorej rozhodli sami žiaci. Tento školský rok prichádza obohatená o nové produkty, farby a eko oblečenie. Jej náhľad vidíte nižšie a je možné si ju aktuálne zaobstarať v našom  e-shope 

             

            Objednávanie je už spustené a bude možné až do 12.2. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť nový kúsok so školským logom!  

             

            (Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia v CZK. V hornej lište e-shopu nastavíte EUR)

             

            S pozdravom a prianím krásneho dňa 

            vedenie školy

          • KYBERNETICKÁ BEZPEČNOSŤ 💻

          • Viete, čo je to kybernetická bezpečnosť? Naši ôsmaci a deviataci áno. 12. januára  sa v našej škole uskutočnila beseda, ktorú pripravili zamestnanci spoločností Slovak Telekom a IstroSec. Počas nej sa žiaci dozvedeli mnoho užitočných informácií o fungovaní internetu a jeho bezpečnom používaní. Presvedčili sa, ako jednoducho dokáže byť ich zariadenie napadnuté hackerom a ako sa tomu vyhnúť. V závere stretnutia si žiaci získané vedomosti preverili prostredníctvom vtipného, ale poučného kvízu. Tí najlepší boli ocenení vecnými cenami.

          • ⛄ Šťastné a veselé 🎄🎁

          • Posledný školský deň v tomto kalendárnom roku sme strávili v príjemnej predvianočnej atmosfére. Prvostupniari si užili posedenie v triede s vianočnými koledami alebo návštevu filmového predstavenia. Druhostupniari ho zakončili tradičným spoločným korčuľovaním, ktoré si všetci perfektne užívali. V prílohe nájdete 1. číslo nášho časopisu Kalina. Prajeme príjemné čítanie.  

            Počas týchto sviatkov si užije pokoj, oddych a spomalenie z každodenných starostí. Nech sa tento úžasný čas dotkne Vašich sŕdc a naplní ich niečím špeciálnym.  

            Prajeme Vám krásne, pokojné a rozprávkové Vianoce. V roku 2024 veľa zdravia, spokojnosti, radosti, úspechov a splnených prianí.

            KALINA_1_2023_2024

          • 🌍Naša Zem, naša zodpovednosť alebo EKO ďalej💚

          • Názov tohtoročného školského projektu nám pripomína, že každý z nás má svoj podiel na tvorbe lepšej budúcnosti. Ďakujeme všetkým žiakom, a aj učiteľom za ich angažovanosť a prípravu na projekte. Plagáty boli krásne a vaše prezentovanie ešte krajšie. Znova sme sa presvedčili, že vaša vynaliezavosť nemá hranice. Poňali ste túto problematiku z rôznych uhlov pohľadu, 🎤zaspievali a zatancovali ste nám🩰, zarecitovali ste básničky, 🎬predviedli scénky. Veríme, že sme spoločne dosiahli významné pokroky v myslení o ochrane životného prostredia. Dúfame, že už viete, že aj malé kroky môžu mať na jeho zlepšenie veľký vplyv. Spoločne tak môžeme vytvárať pozitívne zmeny a postarať sa o to, aby bola naša planéta udržateľná a prosperujúca.👍 Nezabudli sme vaše výkony zaznamenať do tabuľky našej školskej súťaže NAJTRIEDA.

          • 🎄Vianoce, Vianoce.....🎁

          • Predzvesťou Vianoc🎄v našej škole je už tradičné odievanie tried do sviatočného rúcha. Vianoce sú o spoločnom zdieľaní radosti, a aj prostredie, v ktorom trávime veľa času - naša trieda - môže byť miestom, kde sa táto radosť vytvára. Začína sa vaším spoločným zdobením a končí sa naším vyhodnotením. Nápadov sme videli naozaj veľa. Ktoré triedy boli vianočne naladené najlepšie, môžete posúdiť sami prostredníctvom fotiek. Tie, ktoré sa najviac páčili nám 😊, zistíte z našej tabuľky NAJTRIEDA.

          • Charitatívne projekty našich žiakov 🎄🎁

          • Ľudskosť, dobrovoľníctvo a úcta k starším sú priority, ktoré vštepujeme našim žiakom. V tomto predvianočnom období sa triedy 1.A, 1.B, 2.B, 4.A a 7.B zapojili do projektu Vianočná pošta pre seniorov. Zaslaním vlastnoručne vyrobených pohľadníc dokázali starkým, že na nich niekto myslí. Ich pohľadnice putovali do domovov dôchodcov a zariadení sociálnych služieb v Jacovciach, Bratislave, Galante, Leviciach, Humennom, Rožňave a Kšinnej.

            Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok? Odpoveď na túto otázku poznajú triedy 1.B a 7.B, ktoré sa pripojili k tisícom dobrých ľudí a škatule od topánok  naplnili maličkosťami, ktoré zahrejú pri srdci osamelých starkých.

          • Môj milovaný domov

          • Ukrajinskí spolužiaci pripravili pre slovenských kamarátov pozoruhodnú prezentáciu, v ktorej im ukázali, ako žili pred vojnou. Na nádherných fotografiách im predstavili bohatú históriu ukrajinských miest a ponúkli viacero zaujímavých informácií, ktoré o tejto krajine nevedeli. Z dojímavých príhovorov bolo cítiť, aký hlboký vzťah majú k svojej domovine, ktorú poškodila alebo úplne zničila vojna. Slovenskí spolužiaci dostali možnosť bližšie porozumieť tomu, čo sa deje u našich susedov. Mali by sme si vážiť, že naša krajina žije v mieri.

          • BODY WORLDS

          • Dňa 8.12. 2023 sa žiaci 8. ročníka zúčastnili výstavy BODY WORLDS, na ktorej sa oboznámili so všetkými sústavami ľudského tela a prezreli si zaujímavé exponáty súvisiace s touto tematikou.

          • 🎅 Mikulášska nádielka 🤸‍♂️

          • Dnes bol v našej škole výnimočný deň.  Dôvodom bol príchod Mikuláša, ktorý spolu so svojimi pomocníkmi - anjelom a čertom - prišiel navštíviť naše deti. Tie už na vzácnu návštevu čakali s vyzdobenými triedami a pripravenými básničkami či pesničkami. Mikuláš mal pre nich pripravenú sladkú odmenu, keďže vie, že po celý rok poslúchali a vzorne si plnili školské povinnosti. Na záver nemohla chýbať spoločná fotka a prísľub, že ani o rok Mikuláš našu školu neobíde.  😉

          • ÚSPEŠNÍ RECITÁTORI

          • Prednes ako druh umenia prináša mnohé benefity – rozumové, mravné a citové obohatenie, rozvíjanie fantázie a predstavivosti. Žiaci 3. – 8. ročníka sa v mesiaci november na hodinách anglického jazyka venovali prednesu poézie. Najlepší recitátori postúpili do školského kola. Teší nás, že sa na 1. i 2. stupni súťaže zúčastnilo 25 detí, ktoré predviedli naozaj kvalitné výkony. Prvostupiari prekvapili krásnou výslovnosťou, staršie deti zase vhodným použitím jazykových prostriedkov (melódia, rytmus, tempo). Veríme, že aj budúci školský rok bude taký veľký záujem detí o umelecký prednes.

            Ocenení recitátori:

            I. kategória:

            1. miesto: Nina Laurová (4.C)

                             Christiana Prekopová (3.C)

            2. miesto: Emma Kosturáková (4.C)

                            Oliver Ševčík (3.A)

            3. miesto: Ruben Henžel (3.A)

                            Mathias Schottert (3.C)

            II. kategória:

            1. miesto: Monika Fukasová (6.A)

            2. miesto: Ella Bartáková (6.A)

            3. miesto: Sára Danišová (5.B)

            III. kategória

            1. miesto: Sofia Kucejová (8.B)

                             Alexandra Kovačiková (8.B)

            2. miesto: Marco Horník (8.A)

                             Marco Kráľovič (7.A)

            3. miesto: Nikol Kovačiková (8.B)

                            Jakub Artim (7.B)

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Kalinčiakova 12
      • Sekretariát: Marta Boudná 0904 59 33 57 Zástupca : Mgr. Renáta Fenclová 0949 187 773 Mgr. Miloš Smoleniak 0911 978 881 Riaditeľ: Dušan Noga 0903 889 363 Jedáleň: Jana Havránková 0904 67 68 95 Materská škola: Zuzana Sadovská 0911 978 876 Školský klub detí (ŠKD): Petra Zemancová 0948 162 754
      • Kalinčiakova 12 83104 Bratislava Slovakia
      • 50409964
      • 2120330410
    • Prihlásenie